Viktig informasjon om sommerstengt

Våre analyser

Products

Matoverfølsomhet

Matoverfølsomhet analysene er immunmedierte reaksjoner (IgG og IgA antistoff) mot ulike matproteiner og ikke-immunmedierte, slik som Peptider i urin (UriPep) og Histaminintoleranse. Symptomer og plager oppstår ikke alltid umiddelbart etter inntak av mat. Plagene kan oppstå lenge (fra få timer til dager) etter inntak av matvarene og derfor vanskelige å spesifisere. Da kan slike analyser være nyttige.

Tarmpermeabilitet

Tarmpermeabilitet eller lekk tarm er forbundet med kroniske ubalanser i tarmkanalen, så vel som mange plager. Tynntarmen fungerer som et fordøyelses- / absorberende organ for næringsstoffer, samt en barriere mot økt opptak av bakterier, matantigener og andre makromolekyler. Økt tarmpermeabilitet (lekk tarm) i tynntarm kan medføre at mange fremmende stoffer kan passere tarmbarrieren (oral toleranse) med påfølgende immunrespons.

Bakteriell overvekst i tynntarm (SIBO)

Bakteriell overvekst i tynntarmen (SIBO) er forbundet med fordøyelsesplager, mage-tarm plager. SIBO er et syndrom karakterisert av overvekst av antall bakterier og/eller unormale typer av bakterier i tynntarmen.

Hjemmetester

Lab1 tilbyr en rekke hjemmetester som du enkelt bestiller på vår nettside og får levert hjem. Prøvetakingen kan foregå hjemme.

Dysbiose/Tarmflora

Dysbiose/tarmflora ubalanser er en ubalanse i tarmfloraens bakteriesammensetning. Analysene under denne kategorien analyserer tarmfloraen både med hensyn på bakterier, sopp og parasitter. Ubalanser i tarmfloraen er knyttet til en rekke sykdommer og helseplager.

Mage-tarm

Mage-tarm analysene består av flere analyser som ofte hører sammen for å få en best mulig oversikt over aktuelt tema. Analysepakkene vil være rimeligere enn hvis man bestiller de enkelte analysene hver for seg

Vitaminer, Mineraler og Fettsyrer

Ernæring analysene undersøker nivået av ulike næringsstoff kroppen trenger slik som mineraler, fettsyrer, vitaminer, aminosyrer med mer. Resultatene av analysene kan gi nyttig informasjon om kostholdet og om det er nødvendig med tilleggsnæring i form av kostholdsendring og eventuelle tilskudd.

Hjerte-Kar og Kolesterol

Hjerte-Kar og Kolesterol analysene er utviklet for å undersøke mer spesifikt faktorer som har betydning for forebygging og behandling av hjerte-kar sykdommer og sykdommer knyttet til lipid (fett) omsetningen. Analysene som inngår her kommer i tilegg til/kompletterer de tradisjonelle Hjerte-Kar- og Kolesterol analysene som kan tas hos fastlege.

Flåttbårne infeksjoner

Flåttbårne infeksjoner undersøker antistoffene IgG og IgM mot flåttbårne mikrober, vi tilbyr også en svært avansert undersøkelse (PCR-DNA) av selve flåtten. Med denne undersøkelsen kan man undersøke om flåtten man har funnet, er infisert av flåttbårne bakterier og virus.

Medisinsk biokjemi

Medisinsk biokjemi omfatter biokjemiske, fysiologiske og cellulære prosesser hos mennesket. Så godt som all menneskelig aktivitet, både viljestyrt og autonom, er styrt og kontrollert av biokjemiske prosesser som kontinuerlig foregår i alle celler i kroppen. De ulike organer i kroppen har proteiner/enzymer knyttet til prosesser som er mer eller mindre spesifikke for nettopp dette organ. Det kan vi bruke til å stille diagnoser eller undersøke organfunksjon, f.eks er det slik at ved sykdom i lever vil nivået av det relativt spesifikke leverenzym ALAT øke i blodet, og det kan vi måle. Vi kan også vurdere om du har for mye eller for lite av stoffer, f.eks mineraler og vitaminer. På denne måten er blodprøvesvar svært viktig for å stille diagnose og fortløpende vurdere pasientens tilstand. Faktisk er det slik at blodprøvesvar er av avgjørende betydning for å stille riktig diagnose hos > 80% av alle innlagte pasienter på sykehus.

Andre analyser

For andre analyser.

Ofte stilte spørsmål

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få de siste nyhetene og 10% rabatt på din første nettbestilling

Vi bryr oss om beskyttelsen av dataene dine. Les vår Personvernerklæring.

Contact us

Kontaktinformasjon

Besøksadresse: Elias Smiths vei 10, inngang D, 2. etg, 1337 Sandvika

Postadresse: Postboks 81. 1300 Sandvika

Phone number
21 06 35 50
Email
firmapost@lab1.no

Prøvetaking

Man, tirs, tors: kl 8.15 – 14.00

Ons: kl 9.00 – 14.00

Fre: kl 8.15 – 12.00

Telefontid

Man - tir: kl 9.00 – 14.00

Ons - fre: kl 9.00 – 12.00

Lunsj: kl 12.00 – 13.00

Send oss ​​en melding

Valgfri
Maks. 250 tegn

Få en gratis veiledning Les mer