UriPep - Peptider i Urin

Dette er analysen som la grunnlaget for etableringen av Lab1 i sin tid. Analysen er utviklet i samarbeid med nå avdøde dr.med. Karl Ludvig Reichelt ved Rikshospitalet i Oslo og er den første analysen som ble utført ved Lab1 tilbake i 2007. Da ble analysen utført på HPLC, senere har vi utviklet analysen til den mye mer nøyaktige HPLC-MSMS metoden. Vi har hatt en rekke samarbeid med leger og klinikker, både i Norge og i utlandet, og fått gode tilbakemeldinger på analysen. Mange pasienter har hatt gunstig effekt av kostomlegging etter funn av peptider i urinen. Det foreligger en del forskning på dette temaet og hvor Lab1 har bidratt med flere publikasjoner.

Denne analysen kan påvise peptider fra gliadin (gluten) og kasein (melkeprotein) i en urinprøve. Siden peptidene sirkulerer i blodet, vil de også kunne passere nyrene og dermed skilles ut i urinen.

Peptider er korte proteiner som ikke har blitt brutt ned tilstrekkelig til aminosyrer. Peptidene kan passere mage-tarm slimhinnen, uten at de er brutt ned til aminosyrer, og sirkulere i blodet. Peptidene har opioide egenskaper, det vil si at de har en morfinlignende struktur og kan etterligne opioide stoffer i kroppen. Etter at peptidene har kommet i blodbanen, kan de passere blod-hjerne barrieren og videre sette seg på bestemte opioide reseptorer i nervesystemet. Da kan de forstyrre normal overføring av nervesignaler og forårsake en rekke symptomer. Opioide reseptorer finnes også i mage-tarm kanalen og i luftveiene.

Følgende peptider undersøkes: Gliadorphin, β-Casomorphin 1-3, β-Casomorphin 1-4, β-Casomorphin 1-4 amid, β-Casomorphin 1-5 amid, β-Casomorphin 1-5 β-Casomorphin 1-7, β-Casomorphin 1-8, Glutenexorphin A4, Glutenexorphin A5, Glutenexorphin B4,Glutenexorphin B5, Glutenexorphin C

Dette er ikke en analyse som brukes til å stille medisinske diagnoser, men kan benyttes som hjelp i utredningen av pasienter, sammen med andre analyseresultater og klinikken.

Analysen utføres for tiden ved ISO 15189 laboratorium og metoden er validert og akkreditert.

Du kan ta urinprøven hjemme om du følger disse instruksjonene

Pris 1450,-
Hva må jeg passe på før prøvetaking?

Ikke noe spesielt, men det er en fordel om man har spist variert siste 2-3 ukene før prøvetaking.

Følgende medisiner kan påvirke peptidasenivået (dvs kan redusere peptidmengden):

Antipsykotiske medisiner: Abilify, Haldol, Largactil, Cisordinol, Risperdal, Zyprexa, Seroquel

Antidepressive medisiner: Anafranil, Atarax, Sarotex, Seroxat, Sinequan, Surmontil, Tolvon

Antiepileptiske medisiner: Karbamazepin, Lamictal, Tegretol

Prøvemateriale 1.morgenurin i spesialutstyr fra Lab1. Ta kontakt med oss
Forsendelse Prøven sendes i romtemperatur
Avvisning av prøver Hvis prøven ankommer i annet enn spesialrøret fra Lab1
Forventet svartid 14 virkedager (med forbehold om at svartid kan avvike grunnet uforventet faktorer som bl.a. instrumentstans, rot i postgangen m.m.) Resultatet av UriPep analysen er ikke egnet til å stille diagnose

Kjøp Uripep her

Resultatet av UriPep analysen er ikke egnet til å stille diagnose. 

Rask og enkel bestilling

Analysemeny

Velg Lab1 analysen som er aktuell for deg

 

Prøveinnsamling

Ta prøven hjemme, lokalt eller ved vårt laboratorium

 

Resultater

Enkel og sikker tilgang til dine resultater via PasientSky

 

Veiledning

Få hjelp til å forstå dine prøveresultater

 

Forbedring

Gjør forbedrende tiltak basert på dine prøveresultater

Praktisk informasjon

Våre merkevarer

Med1gang
 
Dinhelse.org
Top