Dele opp faktura fra Lab1!

Matoverfølsomhet UriPep - Peptider i Urin

UriPep - Peptider i urin er en analyse som undersøker tilstedeværelse av opioide peptider (små korte proteiner) fra gluten (gluteneksorfiner), meieriprodukter (kumelkprotein - casomorfiner), egg og soya. Symptomer knyttet til mage-tarm og psykisk helse kan hos noen skyldes økt mengde opioide peptider fra matprotein som går over fra tarmen til blodet. Opphopingen kan skyldes en kombinasjon av økt inntak og svikt i nedbrytingen, dvs at peptidaser (enzymer som skal bryte ned peptider) ikke fungerer optimalt. Peptidene kan passere mage-tarm barrieren og gå over i blodet og til nyrene hvor de kan skilles ut i urinen. Peptidene kan også passere blod-hjerne barrieren. Opioide reseptorer finnes både i nervesystemet, mage-tarm og i luftveiene.

Indikasjon/brukes ved

Symptomer knyttet til ulike helseplager som ulike adferds symptomer (irritabilitet, uro, konsentrasjonsvansker med mer), psykisk symptomer og magesymptomer kan hos noen relateres til opioide peptider fra gluten/korn, melkeprotein, egg og soya. Analysen benyttes i forbindelse med mistanke om matoverfølsomhet overfor nevnte matproteiner. Analysen er ikke egnet til å stille diagnoser. Analysen bør tolkes av helsepersonell som kjenner til analysens styrker og begrensninger.

Biomarkører som inngår

Beta-casomorfin (fra melkeproteinet casein) 1-3, 1-4, 1-4 amid, 1-5, 1-5 amid, 1-7 og 1-8, gluteneksorfin (fra gluten proteinet) A4, A5, B4, B5, C og G7 (gliadorfin-7), ovalulin fra egg og soyamorfin-5 fra soya. Analysen utføres på HPLC-MSMS (massespektrometri) og er en kvalitativ metode (det vil si at resultatet oppgis som påvist eller ikke påvist), dvs. at vi ikke oppgir konsentrasjoner til peptidene.

Lurer du på hvilken analyse som er riktig for deg?

Hvis du lurer på hvilken analyse som er riktig for deg i forhold til dine plager, hjelper vi deg gjerne med å velge aktuell analyse for deg og dine helseplager. Her kan du lese mer om vår preanalytisk veiledning

Hos Lab1 har du mulighet til selv å rekvirere/bestille de prøvene du ønsker, men vi anbefaler at du har kontakt med en lege eller behandler/terapeut for å sikre oppfølging og evt. behandling.

Praktisk informasjon

Pris
Kr 1 650,-
Prøvemateriale
Urin, spesialglass kreves fra oss
Svartid
10 arbeidsdager, (med forbehold om at svartid kan avvike grunnet uforventet faktorer som bl.a. instrumentstans, forsinkelser i transporten m.m.) Les mer om prøveresultater
Prøvetaking
Dette er en analyse du selv tar hjemme. Se her hva som skjer etter at du har bestilt
Instruksjoner prøvetaking
Les instruksjoner for prøvetaking
Leveringstid
Leveringstiden for pakken er 2-4 virkedager avhengig av hvor du bor i landet

Ofte stilte spørsmål

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få de siste nyhetene og 10% rabatt på din første nettbestilling

Vi bryr oss om beskyttelsen av dataene dine. Les vår Personvernerklæring.

Contact us

Kontaktinformasjon

Besøksadresse: Elias Smiths vei 10, inngang D, 2. etg, 1337 Sandvika

Postadresse: Postboks 81. 1300 Sandvika

Phone number
21 06 35 50
Email
firmapost@lab1.no

Prøvetaking

Man, tirs, tors: kl 8.15 – 14.00

Ons: kl 9.00 – 14.00

Fre: kl 8.15 – 12.00

Telefontid

Man - tir: kl 9.00 – 14.00

Ons - fre: kl 9.00 – 12.00

Lunsj: kl 12.00 – 13.00

Send oss ​​en melding

Valgfri
Maks. 250 tegn

Få en gratis veiledning (verdi kr 450,-) Les mer