VI FEIRER VINTERFERIE MED 20% RABATT 

I helgen bruk koden VINTER20 til å få 20% rabatt på alle våre tester (kun kjøp på nettet). Kampanjen avsluttes 24. februar kl 23:59

 

Oksidativt Stress

En overproduksjon av oksygenradikaler eller utilstrekkelig antioksidativ kapasitet kan føre til oksidativt stress i organismen. Dette starter patologiske mekanismer som kan utvikle flere sykdommer. Oksidativt stress er involvert ved en rekke kroniske sykdommer som livsstilssykdommene, ledd- og muskelsykdommer og nevrodegenerative sykdommer. Dette er grunnen til at bestemmelsen av oksidativ status / oksidativt stress er av fundamental betydning i medisinsk diagnose og forskning. Ved å påvise oksidativt stress i tidlig fase, kan man ved riktige tiltak, trolig redusere risikoen og utviklingen av sykdommer.

Oksidativt Stress Analysen er et panel bestående av analysene TOC og TAC, samt Glutathion.

  • TOC metoden er basert på bestemmelsen av peroksider med peroksidase, etterfulgt av en fargereaksjon av det kromogene substrat tetrametylbenzidin. Metoden kan si noe om den generelle oksidative belastningen. 
  • TAC metoden kan måle den totale antioksidative kapasiteten i kroppen. Antioksidanter virker synergistisk og det er store individuelle forskjeller på kapasitet og behov. Slik sett kan TAC være en enda bedre indikator på antioksidant status enn å måle enkelt antioksidanter. TAC reflekterer den kollektive evnen hvert individ har med hensyn på nøytralisering av frie radikaler.
  • Glutathion Panel er et panel bestående av analysene Total Glutathion, Redusert Glutathion og Ratio Redusert/Total Glutathion. Glutathion (GSH) er et tripeptid bestående av glutamin, glycin og cystein. Dette er en av kroppens mest potente egenproduserte antioksidant og spiller en sentral rolle i beskyttelsen mot oksidativt stress ved å fungere som en intracellulær antioksidant. I tillegg til å spille en viktig rolle som antioksidant, bidrar glutathion også til å opprettholde tilstrekkelige nivåer av vitaminer som C og E. Glutathion er også viktig for immunsystemet, spesielt viktig for utviklingen av lymfocytter. Videre bidrar glutathion til dannelsen av leukotriener, kontrollerer de hvite blodcellene ved inflammatoriske tilstander (betennelser) og andre immunreaksjoner. Glutathion er også involvert i avgiftningsprosessen av kjemikaler og toksiner i leveren, for eksempel kadmium og kvikksølv, og glutathion kan avgifte frie radikaler. Den antioksidative kapasiteten av glutathion er utrykt i form av ratio mellom redusert- til total glutathion. Total Glutathion er et utrykk for samlet glutathion, dvs redusert (GSH) og oksidert glutathion (GSSG). Glutathion dannes i leveren og er avhengig av tilstrekkelige mengder cystein i kostholdet. Normalt er glutathion godt balansert mellom den reduserte aktive formen og den oksiderte formen, og er til stede i høye konsentrasjoner så å si alle celler. Den aktive formen, redusert glutathion, er relativt ustabil og blir raskt metabolisert ved oksidativt stress. Glutathion er aktiv sammen med det selen avhengige enzymet glutathion peroxidase og derfor er gode blodverdier av selen ønskelig. I friske celler og vev finnes mer enn 90 % av total glutathion som den reduserte formen, mens 10 % er i oksidert disulfid form. Lave nivåer av GSH er en risikofaktor for mange kroniske sykdommer, og kan også være involvert i patogenesen (sykdomsutviklingen) av hjerte sykdom, slag, diabetes, Alzheimers, Parkinsons, mitokondrie sykdom, ME.

Indikasjon for testen: Oksidativt stress, kronisk inflammasjon, forebyggende medisin, livsstilssykdommer

Praktisk informasjon

Pris 2500,-
Hva må jeg passe på før prøvetaking? Ingen spesielle tiltak
Prøvemateriale EDTA plasma (frossen) + 2 CPDA 
Forsendelse EDTA plasma frossen, CPDA i romtemperatur
Avvisning av prøver Tint prøve på EDTA plasma, CPDA eldre enn 2 dager
Forventet svartid 10 virkedager (med forbehold om at svartid kan avvike grunnet uforventet faktorer som bl.a. instrumentstans, rot i postgangen m.m.)

Bestill time

Rask og enkel bestilling

Analysemeny

Velg Lab1 analysen som er aktuell for deg

 

Prøveinnsamling

Ta prøven hjemme, lokalt eller ved vårt laboratorium

 

Prøveresultater

Enkel og sikker tilgang til dine resultater via PasientSky

 

Veiledning

Få hjelp til å forstå dine prøveresultater

 

Forbedring

Gjør forbedrende tiltak basert på dine prøveresultater

Praktisk informasjon

Top