Lab1 tilbyr nå COVID-19 SARS-CoV-2 PCR test. Les mer her

Hos Lab1 har du mulighet til selv å rekvirere/bestille de prøvene du ønsker, men vi anbefaler at du har kontakt med en lege eller behandler/terapeut for å sikre oppfølging og evt. behandling.

Beskrivelse

En overproduksjon av oksygenradikaler eller utilstrekkelig antioksidativ kapasitet kan føre til oksidativt stress i organismen. Dette starter patologiske mekanismer som kan utvikle flere sykdommer. Oksidativt stress er involvert ved en rekke kroniske sykdommer som livsstilssykdommene, ledd- og muskelsykdommer og nevrodegenerative sykdommer. Dette er grunnen til at bestemmelsen av oksidativ status / oksidativt stress er av fundamental betydning i medisinsk diagnose og forskning. Ved å påvise oksidativt stress i tidlig fase, kan man ved riktige tiltak, trolig redusere risikoen og utviklingen av sykdommer.

Indikasjon/brukes ved

Oksidativt stress, kronisk inflammasjon, forebyggende medisin, livsstilssykdommer.

Biomarkører som inngår

TOC er en bestemmelse av peroksider med peroksidase, etterfulgt av en fargereaksjon av det kromogene substrat tetrametylbenzidin. Metoden kan si noe om den generelle oksidative belastningen.

TAC er den totale antioksidative kapasiteten i kroppen. Antioksidanter virker synergistisk og det er store individuelle forskjeller på kapasitet og behov. Slik sett kan TAC være en enda bedre indikator på antioksidant status enn å måle enkelt antioksidanter. TAC reflekterer den kollektive evnen hvert individ har med hensyn på nøytralisering av frie radikaler.

Bestillingsmuligheter

Analysen er mulig å bestille som selvtest, dvs at vi sender prøveutstyr hjem til deg med alt du trenger for å ta analysen. Se her hva som skjer etter du har bestilt.

Lurer du på hvilken analyse som er riktig for deg?

Hvis du lurer på hvilken analyse som er riktig for deg i forhold til dine plager, hjelper vi deg gjerne med å velge aktuell analyse for deg og dine helseplager (preanalytisk veiledning). Du kan bestille time her til en preanalytisk veiledning.

Praktisk informasjon

Pris Kr. 1700,-
Prøvemateriale EDTA plasma eller serum, frossen
Metode

Fotometri

Utførende laboratorium SYNLAB
Forsendelse av prøven til Lab1 Frossen
Lagring av prøven Frossen
Svartid

14 arbeidsdager, (med forbehold om at svartid kan avvike grunnet uforventet faktorer som bl.a. instrumentstans, forsinkelser i transporten m.m.) Les mer om prøveresultater her

Andre aktuelle analyser

Lipoprint, Fettsyrer i Røde blodceller

Oppfølgingsprøve

Anbefales etter 3-6 mnd. Gjelder kun når analysen rekvireres innen 6 måneder etter første prøven

Bestilling

For å bestille flere analyser klikk på "Bestill analyse(r)" og velg fra analysemenyen på bestillingssiden

Prøvetaking

Prøven må tas fastende - du må faste fra klokken 22.00 kvelden før prøvetaking. Du kan drikke litt vann. Denne blodprøven tas hos Lab1 i Sandvika eller andre blodprøvetakingsstasjoner se her for flere adresser. Evt. kan du avtale med ditt lokale legekontor for å gjennomføre blodprøvetaking

Kan vi hjelpe deg?

Har du behov for mer informasjon om analysen, ta gjerne kontakt med oss

Rask og enkel bestilling

Analysemeny

Velg Lab1 analysen som er aktuell for deg

 

Prøveinnsamling

Ta prøven hjemme, lokalt eller ved vårt laboratorium

 

Prøveresultater

Enkel og sikker tilgang til dine resultater via vår nettportal 

 

Veiledning

Få hjelp til å forstå dine prøveresultater

 

Forbedring

Gjør forbedrende tiltak basert på dine prøveresultater

Praktisk informasjon