Lab1 tilbyr nå COVID-19 SARS-CoV-2 PCR test. Les mer her

Immunforsvar

Hos Lab1 har du mulighet til selv å rekvirere/bestille de prøvene du ønsker, men vi anbefaler at du har kontakt med en lege eller behandler/terapeut for å sikre oppfølging og evt. behandling.

particle

Beskrivelse

Laboratorietesting spiller en sentral rolle i evalueringen av immunforsvaret. Alle resultatene må sammenlignes med aldersbestemte referanseområder. En nøyaktig medisinsk historie, familiehistorie og fysisk undersøkelse er avgjørende for å kunne gi den beste tolkningen av analysen. Dette begynner vanligvis med screeningtester slik som denne, etterfulgt av mer sofistikerte tester valgt basert på de første testresultatene. Utvalget av laboratorietester som er tilgjengelige for å evaluere immunforsvaret utvides hele tiden. Dette har delvis vært drevet av anerkjennelse av nye kliniske syndromer forbundet med tilbakevendende og / eller kroniske infeksjoner.

Indikasjon

Kartlegge mulig årsak til svekket helse med nedsatt immunsystem, hyppige infeksjoner, kroniske infeksjoner, tretthet/slitenhet

Biomarkører som inngår

Hemogram (hemoglobin, røde og hvite blodceller med diff), CRP, Ferritin, Folat, Jern, Sink, Selen, Immunglobulin IgA, Immunglobulin IgG, Immunglobulin IgM, Vitamin A, Vitamin C, Aktiv Vitamin B12 (holotranskobalamin), Vitamin D3, C3-komplement, C4-komplement.

Bestillingsmuligheter

Analysen er mulig å bestille som selvtest, dvs at vi sender prøveutstyr hjem til deg med alt du trenger for å ta analysen. Se her hva som skjer etter du har bestilt.

Lurer du på hvilken analyse som er riktig for deg?

Hvis du lurer på hvilken analyse som er riktig for deg i forhold til dine plager, hjelper vi deg gjerne med å velge aktuell analyse for deg og dine helseplager (preanalytisk veiledning). Du kan bestille time her til en preanalytisk veiledning.

Praktisk informasjon

Pris Kr. 3700,-
Prøvemateriale 2 serum, 1 serum frossen, 1 EDTA
Metode

Diverse

Utførende laboratorium SYNLAB
Forsendelse av prøven til Lab1 EDTA romtemperatur, Serum kjølig, Serum frossen. Ikke forsendelse på fredager
Lagring av prøven EDTA romtemperatur, Serum kjølig, Serum frossen. Ikke forsendelse på fredager
Svartid

10 arbeidsdager, (med forbehold om at svartid kan avvike grunnet uforventet faktorer som bl.a. instrumentstans, forsinkelser i transporten m.m.) Les mer om prøveresultater her

Andre aktuelle analyser

Matoverfølsomhet/sensitivitet analyser, Betennelser, kronisk systemisk, Blodstatus

Oppfølgingsprøve

Anbefales etter 3-6 mnd.

Bestilling

For å bestille flere analyser klipp på "Bestill analyse(r)" og velg fra analysemenyen på bestillingssiden

Prøvetaking

Prøven må tas fastende - du må faste fra klokken 22.00 kvelden før prøvetaking. Du kan drikke litt vann. Denne blodprøven tas hos Lab1 i Sandvika eller andre blodprøvetakingsstasjoner se her for flere adresser. Evt. kan du avtale med ditt lokale legekontor for å gjennomføre blodprøvetaking

Kan vi hjelpe deg?

Har du behov for mer informasjon om analysen, ta gjerne kontakt med oss

Rask og enkel bestilling

Analysemeny

Velg Lab1 analysen som er aktuell for deg

 

Prøveinnsamling

Ta prøven hjemme, lokalt eller ved vårt laboratorium

 

Prøveresultater

Enkel og sikker tilgang til dine resultater via vår nettportal 

 

Veiledning

Få hjelp til å forstå dine prøveresultater

 

Forbedring

Gjør forbedrende tiltak basert på dine prøveresultater

Praktisk informasjon