ROMJULS LUKKET HOS LAB1! 

Alle prøver som skal sendes til oss per post, må SENEST postlegges innen lokal postavgang fredag 14. desember. Prøver som skal returneres til Lab1 med DHL, må sendes SENEST tirsdag 18. desember.

Vi holder åpent for prøvetaking i vårt lokale i Sandvika til og med torsdag 20. desemberOnsdag 2. januar. 2019 åpner vi igjen, og vi gleder oss til et nytt og spennende år.

 

Oksidert LDL kolesterol (oxLDL)

Pris 600,-
Hva må jeg passe på før prøvetaking? Fastende
Prøvemateriale Serum 
Forsendelse Romtemperatur
Avvisning av prøver Sterk hemolysert
Forventet svartid 10 virkedager (med forbehold om at svartid kan avvike grunnet uforventet faktorer som bl.a. instrumentstans, rot i postgangen m.m.)

Oksidert LDL er LDL kolesterol som, når det passerer intima (åreveggen), blir oksidert av frie radikaler. Det tyder på at de er de små tetts LDL partiklene (sdLDL- Se Lipoprint analysen) som blir oksiderte. Oksidert LDL er en risikofaktor for hjerte- og karsykdommer siden man antar at disse partiklene er involvert i den tidlige fase av utvikling av åreforkalkning (arteriosklerose). Oksidert LDL finnes stort sett ikke i normale arterier, men finnes primært i arteriosklerotisk plakk. Oksidert LDL er både aterogent, immunogent og det fremmer inflammasjon (betennelse).

Økte nivåer av oksidert LDL er assosiert med koronar hjertesykdom og er en selektiv risikofaktor for hjerte- og karsykdom.

Indikasjon for testen: Hjerte-kar sykdommer, diabetes, metabolsk syndrom, hyperkolesterolemi, oksidativt stress, tidlig påvisning av arteriosklerose, hjerte-kar risiko hos risiko pasienter som for eksempel diabetes pasienter, monitorering av behandling hos pasienter med hjerte-kar sykdom. 

Andre aktuelle analyser: Lipoprint, Lp-PLA2 og Fettsyrer i røde blodceller. Videre kan det være aktuelt å undersøke oksidativt stress markører som TOC og TAC og antioksidant vitaminer og mineraler.

Rask og enkel bestilling

Analysemeny

Velg Lab1 analysen som er aktuell for deg

 

Prøveinnsamling

Ta prøven hjemme, lokalt eller ved vårt laboratorium

 

Prøveresultater

Enkel og sikker tilgang til dine resultater via PasientSky

 

Veiledning

Få hjelp til å forstå dine prøveresultater

 

Forbedring

Gjør forbedrende tiltak basert på dine prøveresultater

Praktisk informasjon

Top