Lab1 tilbyr nå COVID-19 SARS-CoV-2 PCR test. Les mer her

Hos Lab1 har du mulighet til selv å rekvirere/bestille de prøvene du ønsker, men vi anbefaler at du har kontakt med en lege eller behandler/terapeut for å sikre oppfølging og evt. behandling.

Beskrivelse

Underernæring er mangel på protein og energi. Protein og fettreservene i kroppen avtar, og dette resulterer i vekttap, muskelsvinn og mangel på vitaminer og mineraler. Underernæring fører til økt risiko for sykdom, komplikasjoner til sykdom og økt dødelighet. En rekke sykdommer fører direkte eller indirekte til underernæring ved at de øker behov for næringsstoff, reduserer næringsopptaket i tarm eller gir nedsatt appetitt. Ved alle kroniske og alvorlige tarmsykdommer som fører til nedsatt næringsopptak i tarmen må man være spesielt opptatt av tilfredsstillende ernæring, og gi tilskudd av essensielle næringsstoffer, vitaminer og mineraler når det er nødvendig.

Indikasjon/brukes ved

Mistanke om underernæring. Beregning av BMI og vurdering av samlet vekttap det siste året er viktige parametere ved mistanke om underernæring. Spesielt ved mage-tarm sykdommer skal man også analysere en rekke biologiske markører for opptak av næringsstoffer i tarm. Dette vil gi informasjon om malabsorpsjon eller ikke, og om hvilke stoffer pasienten bør få tilskudd av. 

Biomarkører som inngår

Hemoglobin, Røde og hvite blodceller med difftelling, Albumin, Jern, Magnesium, Fosfor, Kalsium, Sink, Carnitin, Kolesterol, Tyreoglobulin, Vitamin A, Vitamin B12 (aktivt), Folat, Vitamin C, Vitamin D3, Vitamin E.

Bestillingsmuligheter

Analysen er mulig å bestille som selvtest, dvs at vi sender prøveutstyr hjem til deg med alt du trenger for å ta analysen. Se her hva som skjer etter du har bestilt.

Lurer du på hvilken analyse som er riktig for deg?

Hvis du lurer på hvilken analyse som er riktig for deg i forhold til dine plager, hjelper vi deg gjerne med å velge aktuell analyse for deg og dine helseplager (preanalytisk veiledning). Du kan bestille time her til en preanalytisk veiledning.

Praktisk informasjon

Pris Kr. 4400,-
Prøvemateriale 2 serum, 2 EDTA
Metode

Ulike

Utførende laboratorium SYNLAB, Lab1
Forsendelse av prøven til Lab1 Serum kjølig, EDTA romtemperatur. Ikke forsendelse på fredager
Lagring av prøven Serum kjølig, EDTA romtemperatur. Ikke forsendelse på fredager
Svartid

10 arbeidsdager, (med forbehold om at svartid kan avvike grunnet uforventet faktorer som bl.a. instrumentstans, forsinkelser i transporten m.m.) Les mer om prøveresultater her

Andre aktuelle analyser

Matoverfølsomhet/sensitivitet analyser

Oppfølgingsprøve

Anbefales etter 3-6 mnd. Gjelder kun når analysen rekvireres innen 6 måneder etter første prøven

Bestilling

For å bestille flere analyser klikk på "Bestill analyser(r)" og velg fra analysemenyen på bestillingssiden

Prøvetaking

Prøven må tas fastende - du må faste fra klokken 22.00 kvelden før prøvetaking. Du kan drikke litt vann. Denne blodprøven tas hos Lab1 i Sandvika eller andre blodprøvetakingsstasjoner se her for flere adresser. Evt. kan du avtale med ditt lokale legekontor for å gjennomføre blodprøvetaking

Kan vi hjelpe deg?

Har du behov for mer informasjon om analysen, ta gjerne kontakt med oss

Rask og enkel bestilling

Analysemeny

Velg Lab1 analysen som er aktuell for deg

 

Prøveinnsamling

Ta prøven hjemme, lokalt eller ved vårt laboratorium

 

Prøveresultater

Enkel og sikker tilgang til dine resultater via vår nettportal 

 

Veiledning

Få hjelp til å forstå dine prøveresultater

 

Forbedring

Gjør forbedrende tiltak basert på dine prøveresultater

Praktisk informasjon