Viktig informasjon om sommerstengt

Mage-tarm Tarmscreen avføringsprøve

Tarmscreen avføringsprøve gir verdifull informasjon om mage-tarmhelsen din og kan brukes til å identifisere eller overvåke en rekke forhold. Det er viktig å diskutere resultatene med legen din for en grundig vurdering og eventuell videre oppfølging eller behandling.Analysen inneholder følgende biomarkører:

Kalprotektin: Kalprotektin er et protein som produseres av kroppen som respons på betennelse i tarmen. Denne biomarkøren kan hjelpe med å oppdage eller overvåke tilstander som inflammatorisk tarmsykdom (IBD), for eksempel Crohns sykdom eller ulcerøs kolitt. Høye nivåer av kalprotektin kan indikere en aktiv betennelsesprosess i tarmen.

Okkult/Skjult blod: Okkult blodtesten søker etter spor av usynlig blod i avføringen. Dette kan være nyttig for å oppdage eller overvåke tilstander som magesår, polypper eller tarmkreft. Positiv test kan indikere behovet for videre undersøkelser. Pankreas Elastase 1: Pankreas elastase 1 er et enzym produsert av bukspyttkjertelen som hjelper til med fordøyelsen av proteiner i tarmen. Lavere nivåer av dette enzymet kan indikere en nedsatt bukspyttkjertelfunksjon og fordøyelsesproblemer. Sekretorisk IgA: Sekretorisk immunoglobulin A (IgA) er en type antistoff som beskytter slimhinnene i mage-tarmkanalen mot infeksjoner og allergener. Denne biomarkøren kan vise hvordan immunsystemet ditt fungerer i tarmen og om det er en økt risiko for infeksjoner eller overfølsomhetsreaksjoner.

H. pylori antigen: H. pylori (Helicobacter pylori) er en bakterie som kan infisere magesekken og forårsake magesår eller gastritt. Påvisning av H. pylori antigen kan indikere en aktiv infeksjon, som kan kreve behandling med antibiotika. Matrester (andel av protein, fett, sukker og vann): Testen gir informasjon om sammensetningen av matrester i avføringen. Det kan hjelpe helsepersonell med å vurdere hvordan kroppen din fordøyer maten, spesielt mengden proteiner, fett, sukker og vann som absorberes eller forblir i tarmen.

Indikasjon/brukes ved

Inflammatoriske tarmsykdommer (IBD), IBS, bukspyttkjertelfunksjon og fordøyelsesproblemer, magesår/gastritt, immunrelaterte tarmproblemer eller allergier, og malabsorpsjon av næringsstoffer. Det er viktig å merke seg at disse analysene vanligvis blir utført etter legens vurdering basert på pasientens symptomer, risikofaktorer og kliniske behov. De kan også brukes til oppfølging og monitorering av behandlingseffektivitet i tilfeller der pasienter allerede har blitt diagnostisert med en tilstand som krever slik overvåking.

Biomarkører som inngår

Kalprotektin, Okkult/skjult blod (Immunologisk metode), Pankreas Elastase 1, Sekretorisk IgA, H. pylori antigen og Matrester.

Lurer du på hvilken analyse som er riktig for deg?

Hvis du lurer på hvilken analyse som er riktig for deg i forhold til dine plager, hjelper vi deg gjerne med å velge aktuell analyse for deg og dine helseplager. Her kan du lese mer om vår preanalytisk veiledning

Hos Lab1 har du mulighet til selv å rekvirere/bestille de prøvene du ønsker, men vi anbefaler at du har kontakt med en lege eller behandler/terapeut for å sikre oppfølging og evt. behandling.

Praktisk informasjon

Pris
Kr 2 500,-
Prøvemateriale
Fæces
Svartid
15 arbeidsdager, (med forbehold om at svartid kan avvike grunnet uforventet faktorer som bl.a. instrumentstans, forsinkelser i transporten m.m.) Les mer om prøveresultater
Prøvetaking
Dette er en analyse du selv tar hjemme. Se her hva som skjer etter at du har bestilt
Instruksjoner prøvetaking
Les instruksjoner for prøvetaking
Leveringstid
Leveringstiden for pakken er 2-4 virkedager avhengig av hvor du bor i landet

Ofte stilte spørsmål

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få de siste nyhetene og 10% rabatt på din første nettbestilling

Vi bryr oss om beskyttelsen av dataene dine. Les vår Personvernerklæring.

Contact us

Kontaktinformasjon

Besøksadresse: Elias Smiths vei 10, inngang D, 2. etg, 1337 Sandvika

Postadresse: Postboks 81. 1300 Sandvika

Phone number
21 06 35 50
Email
firmapost@lab1.no

Prøvetaking

Man, tirs, tors: kl 8.15 – 14.00

Ons: kl 9.00 – 14.00

Fre: kl 8.15 – 12.00

Telefontid

Man - tir: kl 9.00 – 14.00

Ons - fre: kl 9.00 – 12.00

Lunsj: kl 12.00 – 13.00

Send oss ​​en melding

Valgfri
Maks. 250 tegn

Få en gratis veiledning Les mer