Viktig informasjon om helligdager i mai

Hjerte-Kar og Kolesterol Hjerte- og Kolesterolpanel

Det er velkjent at høyt nivå av kolesterol i blodet er en risikofaktor for hjerte og karsykdom. Fettstoffer (lipider) er ikke vannløselige og må derfor transporteres bundet til såkalte lipoproteiner i blod. Ved å bestemme de ulike lipoproteinfraksjoner kan man få en risikoprofil med tanke på hjerte/karsykdom. I tillegg analyseres også en del andre biomarkører som har vist seg nyttige for å estimere langtids risiko for hjerte-karsykdom, og som kan brukes som behandlingsmål ved behandling for å redusere risiko.

Indikasjon/brukes ved

Måle og karakterisere fettstoffer og andre biomarkører i blodet med tanke på å estimere risiko for hjerte/kar sykdom for å kunne iverksette tiltak for å forhindre dette.

Biomarkører som inngår

Total -kolesterol, HDL-kolesterol, LDL-kolesterol, TG (triglyserider), TG/HDL, ApoA1, ApoB, ApoB/ApoA1, Lp(a), HbA1c, C-peptid, Homocystein, Mikro-CRP, Lipoprotein assosiert fosfolipase A2 og Oksydert LDL.

Lurer du på hvilken analyse som er riktig for deg?

Hvis du lurer på hvilken analyse som er riktig for deg i forhold til dine plager, hjelper vi deg gjerne med å velge aktuell analyse for deg og dine helseplager. Her kan du lese mer om vår preanalytisk veiledning

Hos Lab1 har du mulighet til selv å rekvirere/bestille de prøvene du ønsker, men vi anbefaler at du har kontakt med en lege eller behandler/terapeut for å sikre oppfølging og evt. behandling.

Praktisk informasjon

Pris
Kr 3 200,-
Prøvemateriale
Serum, EDTA plasma, EDTA
Forberedelser før prøvetaking
Prøven skal tas fastende. Det vil si at du bør faste fra kl 22:00 kvelden før prøvetakingen. Du kan drikke litt vann på morgenen før prøvetaking.
Svartid
14 arbeidsdager, (med forbehold om at svartid kan avvike grunnet uforventet faktorer som bl.a. instrumentstans, forsinkelser i transporten m.m.) Les mer om prøveresultater
Prøvetaking
Denne prøven tas hos Lab1 i Sandvika eller andre prøvetakingsstasjoner . Evt. kan du avtale med ditt lokale legekontor for å gjennomføre prøvetaking. Se her hva som skjer etter at du har bestilt
Instruksjoner prøvetaking
Les instruksjoner for prøvetaking
Leveringstid
Leveringstiden for pakken er 2-4 virkedager avhengig av hvor du bor i landet
Bestill prøvetaking Reserver tid for prøvetaking

Ofte stilte spørsmål

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få de siste nyhetene og 10% rabatt på din første nettbestilling

Vi bryr oss om beskyttelsen av dataene dine. Les vår Personvernerklæring.

Contact us

Kontaktinformasjon

Besøksadresse: Elias Smiths vei 10, inngang D, 2. etg, 1337 Sandvika

Postadresse: Postboks 81. 1300 Sandvika

Phone number
21 06 35 50
Email
firmapost@lab1.no

Prøvetaking

Man, tirs, tors: kl 8.15 – 14.00

Ons: kl 9.00 – 14.00

Fre: kl 8.15 – 12.00

Telefontid

Man - tir: kl 9.00 – 14.00

Ons - fre: kl 9.00 – 12.00

Lunsj: kl 12.00 – 13.00

Send oss ​​en melding

Valgfri
Maks. 250 tegn

Få en gratis veiledning (verdi kr 450,-) Les mer