Dele opp faktura fra Lab1!

Hjerte-Kar og Kolesterol Hjerte/Kolesterol

Det er velkjent at høyt nivå av kolesterol i blodet er en risikofaktor for hjerte og karsykdom. Fettstoffer (lipider) er ikke vannløselige og må derfor transporteres bundet til såkalte lipoproteiner i blod. Ved å bestemme de ulike lipoproteinfraksjoner kan man få en risikoprofil med tanke på hjerte/karsykdom. Denne analysepakken bestemmer et utvidet antall lipoproteinfraksjoner, og gir et mål for størrelse og antall av de farligste LDL-partiklene. I tillegg analyseres også en del andre biomarkører som har vist seg nyttige for å estimere langtids risiko for hjerte-karsykdom, og som kan brukes som behandlingsmål ved behandling for å redusere risiko.

Indikasjon/brukes ved

Måle og karakterisere fettstoffer og andre biomarkører i blodet med tanke på å estimere risiko for hjerte/kar sykdom for å kunne iverksette tiltak for å forhindre dette.

Biomarkører som inngår

Total -kolesterol, HDL-kolesterol, LDL-kolesterol, TG (triglyserider), TG/HDL, ApoA1, ApoB, ApoB/ApoA1, Lp(a), HbA1c, C-peptid, Homocystein, Mikro-CRP, Lipoprotein assosiert fosfolipase A2 og Oksydert LDL.

Lurer du på hvilken analyse som er riktig for deg?

Hvis du lurer på hvilken analyse som er riktig for deg i forhold til dine plager, hjelper vi deg gjerne med å velge aktuell analyse for deg og dine helseplager. Her kan du lese mer om vår preanalytisk veiledning

Hos Lab1 har du mulighet til selv å rekvirere/bestille de prøvene du ønsker, men vi anbefaler at du har kontakt med en lege eller behandler/terapeut for å sikre oppfølging og evt. behandling.

Praktisk informasjon

Pris
Kr 2 900,-
Prøvemateriale
Serum, EDTA plasma, EDTA
Forberedelser før prøvetaking
Prøven skal tas fastende. Det vil si at du bør faste fra kl 22:00 kvelden før prøvetakingen. Du kan drikke litt vann på morgenen før prøvetaking.
Svartid
14 arbeidsdager, (med forbehold om at svartid kan avvike grunnet uforventet faktorer som bl.a. instrumentstans, forsinkelser i transporten m.m.) Les mer om prøveresultater
Prøvetaking
Denne prøven tas hos Lab1 i Sandvika eller andre prøvetakingsstasjoner. Evt. kan du avtale med ditt lokale legekontor for å gjennomføre prøvetaking. Se her hva som skjer etter at du har bestilt
Leveringstid
Leveringstiden for pakken er 2-4 virkedager avhengig av hvor du bor i landet
Bestill prøvetaking Reserver tid for prøvetaking

Ofte stilte spørsmål

Meld deg på vårt nyhetsbrev

De siste nyhetene og artiklene sendes til innboksen din ukentlig.

Vi bryr oss om beskyttelsen av dataene dine. Les vår Personvernerklæring.

Contact us

Kontaktinformasjon

Besøksadresse: Elias Smiths vei 10, inngang D, 2. etg, 1337 Sandvika

Postadresse: Postboks 81. 1300 Sandvika

Phone number
21 06 35 50
Email
firmapost@lab1.no

Prøvetaking

Man - ons: kl 8.15 – 14.00

Tors: kl 9.00 – 14.00

Fre: kl 8.15 – 12.00

Telefontid

Man - tors: kl 9.00 – 14.00

Fre: kl 9.00 – 12.00

Lunsj: kl 12.00 – 13.00

Send oss ​​en melding

Valgfri
Maks. 250 tegn

Få en gratis veiledning (verdi kr 450,-) Les mer