Lab1 tilbyr nå COVID-19 SARS-CoV-2 PCR test. Les mer her

Vitaminpakke

Hos Lab1 har du mulighet til selv å rekvirere/bestille de prøvene du ønsker, men vi anbefaler at du har kontakt med en lege eller behandler/terapeut for å sikre oppfølging og evt. behandling.

particle

Beskrivelse

Vitaminer er organiske forbindelser som i små mengder er nødvendige for en lang rekke metabolske reaksjoner og funksjoner i kroppen. Med noen få unntak kan ikke vitaminene dannes i kroppen. Unntaket er Vit D som kan dannes i huden når den utsettes for UV-lys, og niacin /Vit B3 som i begrensede mengder kan dannes fra aminosyren tryptofan. Vitamin K og noen av B-vitaminene kan i varierende grad dannes av mikroorganismer i tarmen og absorberes fra tykktarmen.

Indikasjon

Essensiell vitamin-mangel er sjelden i Norge hos friske individer med et normalt kosthold (unntak Vit D). Likevel bombarderes vi daglig med reklame og informasjon om alle typer kosttilskudd med antioksidanter, vitaminer, spormetaller, kollagen, omega-3 fettsyrer, magnesium og diverse urter, og dette markedet er meget lukrativt og påstandene er ofte dårlig dokumentert. Derfor er det nyttig å analysere om man har tilstrekkelig av disse kostfaktorene før man bruker penger og ressurser på unødvendige kosttilskudd. Det er også slik at for lite er ikke bra, men for mye er heller ikke bra. En del vitaminer og spormetaller kan når det tilføres i alt for store mengder ha alvorlige bivirkninger og medføre sykdom. Vi anbefaler derfor  at man gjør en bred analyse av vitaminer og andre sporstoffer i forkant av eventuelt kosttilskudd for å se om det virkelig er nødvendig.

Biomarkører som inngår

Aktivt Vitamin B12, Folat, Vitamin A, Vitamin C, Vitamin D3, Vitamin E, Vitamin K2, Beta-karoten, Q10 (ubiquinon).

Les mer om vitamin- og mineral innhold i matvarer på www.matvaretabellen.no

Bestillingsmuligheter

Analysen er mulig å bestille som selvtest, dvs at vi sender prøveutstyr hjem til deg med alt du trenger for å ta analysen. Se her hva som skjer etter du har bestilt.

Lurer du på hvilken analyse som er riktig for deg?

Hvis du lurer på hvilken analyse som er riktig for deg i forhold til dine plager, hjelper vi deg gjerne med å velge aktuell analyse for deg og dine helseplager (preanalytisk veiledning). Du kan bestille time her til en preanalytisk veiledning.

Praktisk informasjon

Pris Kr. 4100,-
Prøvemateriale

2 serum (fryses), fastende prøve           

Metode

Ulike

Utførende laboratorium SYNLAB
Forsendelse av prøven til Lab1 Fryst
Lagring av prøven Fryst
Svartid

10 arbeidsdager, (med forbehold om at svartid kan avvike grunnet uforventet faktorer som bl.a. instrumentstans, forsinkelser i transporten m.m.) Les mer om prøveresultater her

Andre aktuelle analyser

 Matoverfølsomhet/sensitivitet analyser, SIBO – Bakteriell overvekst i tynntarmen, Dysbiose/Tarmflora analyser

Oppfølgingsprøve

Egne priser gjelder. Gjelder kun når analysen rekvireres innen 6 måneder etter første prøven

Bestilling

For å bestille flere analyser klikk på "Bestill analyse(r)" og velg fra analysemenyen på bestillingssiden

Prøvetaking

 Denne blodprøven tas hos Lab1 i Sandvika eller andre blodprøvetakingsstasjoner se her for flere adresser. Evt. kan du avtale med ditt lokale legekontor for å gjennomføre blodprøvetaking

Kan vi hjelpe deg?

Har du behov for mer informasjon om analysen, ta gjerne kontakt med oss

Rask og enkel bestilling

Analysemeny

Velg Lab1 analysen som er aktuell for deg

 

Prøveinnsamling

Ta prøven hjemme, lokalt eller ved vårt laboratorium

 

Prøveresultater

Enkel og sikker tilgang til dine resultater via vår nettportal 

 

Veiledning

Få hjelp til å forstå dine prøveresultater

 

Forbedring

Gjør forbedrende tiltak basert på dine prøveresultater

Praktisk informasjon