Undersøkelse av flåtten

Påvisning av Borrelia bakterie arter, Borrelia virus (TBE-virus), Anaplasma (Ehrlichia), Babesia og Rickettsia arter fra flått med avansert DNA (PCR) teknologi.

Tidligere har det bare vært deler av Norge (kystnære områder på Sørlandet) som har hatt risiko for flåttbårne sykdommer. Pga klimaendringer, tyder data på at flåtten brer om seg i Norge og man har funnet flått langt nord, lengre inn og høyere opp i Norge. Dette medfører økt risiko for flåttbårne sykdommer i Norge, og det viktig å kjenne igjen symptomer, samt ta riktig tester på riktig tidspunkt. Det er utført undersøkelser i Norge som tyder på at flåtten inneholder flere potensielle bakterier som kan gi sykdom.Vi har valgt å sette sammen et komplett panel som tester, med hjelp av DNA (PCR) metoder, de vanligste mikrobene som kan finnes i flått. Testen kan påvise Borrelia bakterie arter, Borrelia virus (TBE-virus) Anaplasma (Ehrlichia), Babesia og Rickettsia arter. 

Fordelen med denne testen er at man kan undersøke om flåtten man har funnet, inneholder mikroorganismer eller ikke, og hvilke typer mikroorganismer. 

Du kan lese mer om mikrobene som kan overføres via flått- og insektbitt, samt sykdommene de kan føre til, og vi anbefaler at du også tar en titt på informasjonssidene til NorVect

Praktisk informasjon

Pris 2800,-
Hva må jeg passe på før prøvetaking? Flåtten kan plasseres i fryseren  rett etter den/de er tatt ut av huden. Der kan den lagres helt frem til forsendelse.
Prøvemateriale Optimalt hele flåtten eller flere fra samme område, evt fragmenter av flåtten
Forsendelse

Romtemperatur

Avvisning av prøver  
Forventet svartid 10 virkedager (med forbehold om at svartid kan avvike grunnet uforutsette faktorer som bl.a. instrumentstans, forsinket postgang m.m.) 

Bestill time

Rask og enkel bestilling

Analysemeny

Velg Lab1 analysen som er aktuell for deg

 

Prøveinnsamling

Ta prøven hjemme, lokalt eller ved vårt laboratorium

 

Resultater

Enkel og sikker tilgang til dine resultater via PasientSky

 

Veiledning

Få hjelp til å forstå dine prøveresultater

 

Forbedring

Gjør forbedrende tiltak basert på dine prøveresultater

Praktisk informasjon

Våre merkevarer

Med1gang
 
Dinhelse.org
Top