Dele opp faktura fra Lab1!

Hjerte-Kar og Kolesterol Lipoprint

Høy kolesterol, og spesielt høy LDL-kolesterol en kjent og akseptert risikofaktor for hjerte-karsykdom. Mange personer med hjerte-kar sykdom har likevel normale kolesterolverdier. Kolesterol i blodet er budet til såkalte lipoproteiner som varierer i partikkelstørrelse og klasser, og har ulik betydning for utvikling av sykdom. Store fluffy LDL partikler (lbLDL – klasse 1 og 2) er assosiert med moderat betydning, mens de små tette sdLDL partiklene (klasse 3-7) er assosiert med høyere risiko for sykdom, uavhengig av andre risikofaktorer. Lipoprint-analysen separerer LDL-partiklene i 9 forskjellige klasser, og resultatet av undersøkelsen kan si noe om man har type A mønster, som taler for lav risiko, eller type B, som taler for høyere risiko for sykdom. Dette kan være av betydning for om pasienten bør behandles med statiner eller bare kostomlegging.

Indikasjon/brukes ved

Hjerte-kar sykdommer, høyt kolesterol, pasienter som står på kolesterolsenkende legemidler. Alle pasienter med grenseverdi for LDL-kolesterol eller som har bivirkninger av statin behandling bør ta analysen som vil være et viktig verktøy for å vurdere videre behandlingsopplegg.

Biomarkører som inngår

Total kolesterol, VLDL kolesterol, HDL kolesterol, intermedierte LDL partikler (ILDL A, B,C), store "fluffy" kolesterol partikler (lbLDL) og de viktige små tette kolesterol partikler (sdLDL), samt gjennomsnittlig partikkelstørrelse.

Lurer du på hvilken analyse som er riktig for deg?

Hvis du lurer på hvilken analyse som er riktig for deg i forhold til dine plager, hjelper vi deg gjerne med å velge aktuell analyse for deg og dine helseplager. Her kan du lese mer om vår preanalytisk veiledning

Hos Lab1 har du mulighet til selv å rekvirere/bestille de prøvene du ønsker, men vi anbefaler at du har kontakt med en lege eller behandler/terapeut for å sikre oppfølging og evt. behandling.

Praktisk informasjon

Pris
Kr 1 500,-
Prøvemateriale
Serum
Forberedelser før prøvetaking
Prøven skal tas fastende. Det vil si at du bør faste fra kl 22:00 kvelden før prøvetakingen. Du kan drikke litt vann på morgenen før prøvetaking.
Svartid
10 arbeidsdager, (med forbehold om at svartid kan avvike grunnet uforventet faktorer som bl.a. instrumentstans, forsinkelser i transporten m.m.) Les mer om prøveresultater
Prøvetaking
Denne prøven tas hos Lab1 i Sandvika eller andre prøvetakingsstasjoner . Evt. kan du avtale med ditt lokale legekontor for å gjennomføre prøvetaking. Se her hva som skjer etter at du har bestilt
Instruksjoner prøvetaking
Les instruksjoner for prøvetaking
Leveringstid
Leveringstiden for pakken er 2-4 virkedager avhengig av hvor du bor i landet
Bestill prøvetaking Reserver tid for prøvetaking

Ofte stilte spørsmål

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få de siste nyhetene og 10% rabatt på din første nettbestilling

Vi bryr oss om beskyttelsen av dataene dine. Les vår Personvernerklæring.

Contact us

Kontaktinformasjon

Besøksadresse: Elias Smiths vei 10, inngang D, 2. etg, 1337 Sandvika

Postadresse: Postboks 81. 1300 Sandvika

Phone number
21 06 35 50
Email
firmapost@lab1.no

Prøvetaking

Man, tirs, tors: kl 8.15 – 14.00

Ons: kl 9.00 – 14.00

Fre: kl 8.15 – 12.00

Telefontid

Man - tir: kl 9.00 – 14.00

Ons - fre: kl 9.00 – 12.00

Lunsj: kl 12.00 – 13.00

Send oss ​​en melding

Valgfri
Maks. 250 tegn

Få en gratis veiledning (verdi kr 450,-) Les mer