Lab1 tilbyr nå COVID-19 SARS-CoV-2 PCR test. Les mer her

Hos Lab1 har du mulighet til selv å rekvirere/bestille de prøvene du ønsker, men vi anbefaler at du har kontakt med en lege eller behandler/terapeut for å sikre oppfølging og evt. behandling.

Beskrivelse

De aller fleste av oss er fra tid til annen preget av tretthet og føler oss slitne. Det er et normalt fenomen i en for mange stresset hverdag. Hvis symptomene vedvarer, kan det være hensiktsmessig så langt det er mulig å utelukke somatisk sykdom. Vi har derfor satt sammen en analysepakke med biomarkører som dekker sykdom i organer og organsystemer som ofte er affisert ved langvarig og uforklarlig tretthet. Det er viktig å understreke at dette er en startpakke som må følges opp hos fastlege ved påvist patologi eller hvis symptomene peker i retning av et organ eller organsystem.

Indikasjon/brukes ved

Tretthet og slapphet av ukjent årsak der symptomene er av generell karakter uten at det er mistanke om spesifikk sykdom.

Biomarkører som inngår

Hemoglobin (Hb), Røde og hvite blodceller med difftelling, CRP, HbA1c, Natrium, Kalium, Klorid, Kalsium, Magnesium, ALAT, gamma-GT, alkalisk fosfatase, CK , TSH, Ferritin, Vitamin D, Vitamin B12 (aktivt), Folat, IgA-transglutaminase, IgG deamidert gliadin, CMV IgG/IgM (cytomegalovirus), EBV IgG/IgM, IgG EBNA (Ebstein Barr virus)Bestillingsmuligheter

Analysen er mulig å bestille som selvtest, dvs at vi sender prøveutstyr hjem til deg med alt du trenger for å ta analysen. Se her hva som skjer etter du har bestilt.

Lurer du på hvilken analyse som er riktig for deg?

Hvis du lurer på hvilken analyse som er riktig for deg i forhold til dine plager, hjelper vi deg gjerne med å velge aktuell analyse for deg og dine helseplager (preanalytisk veiledning). Du kan bestille time her til en preanalytisk veiledning.

Praktisk informasjon

Pris Kr. 2900,-
Prøvemateriale 2 serum, 2 EDTA
Metode

Ulike

Utførende laboratorium SYNLAB, Lab1
Forsendelse av prøven til Lab1 Serum kjølig, EDTA romtemperatur. Ikke forsendelse på fredager
Lagring av prøven Serum kjølig, EDTA romtemperatur. Ikke forsendelse på fredager
Svartid

10 arbeidsdager, (med forbehold om at svartid kan avvike grunnet uforventet faktorer som bl.a. instrumentstans, forsinkelser i transporten m.m.) Les mer om prøveresultater her

Andre aktuelle analyser

Matoverfølsomhet/sensitivitet analyser, Betennelse, kronisk systemisk

Oppfølgingsprøve

Anbefales etter 3-6 mnd. Gjelder kun når analysen rekvireres innen 6 måneder etter første prøven

Bestilling

For å bestille flere analyser klikk på "Bestill analyse(r)" og velg fra analysemenyen på bestillingssiden

Prøvetaking

Prøven må tas fastende - du må faste fra klokken 22.00 kvelden før prøvetaking. Du kan drikke litt vann.  Denne blodprøven tas hos Lab1 i Sandvika eller andre blodprøvetakingsstasjoner se her for flere adresser. Evt. kan du avtale med ditt lokale legekontor for å gjennomføre blodprøvetaking

Kan vi hjelpe deg?

Har du behov for mer informasjon om analysen, ta gjerne kontakt med oss

Rask og enkel bestilling

Analysemeny

Velg Lab1 analysen som er aktuell for deg

 

Prøveinnsamling

Ta prøven hjemme, lokalt eller ved vårt laboratorium

 

Prøveresultater

Enkel og sikker tilgang til dine resultater via vår nettportal 

 

Veiledning

Få hjelp til å forstå dine prøveresultater

 

Forbedring

Gjør forbedrende tiltak basert på dine prøveresultater

Praktisk informasjon