Dele opp faktura fra Lab1!

Dysbiose/Tarmflora myBIOME - evidensbasert funksjonell DNA analyse av hele tarmmikrobiomet

myBIOME analysen er en svært omfattende avføringsprøve for undersøkelse av mikrobiomet (tarmfloraen). Ubalanser i tarmmikrobiomets sammensetning, distribusjon og aktivitet har en direkte helsepåvirkning og er assosiert med en rekke kroniske sykdommer inkludert gastrointestinale, inflammatoriske, metabolske, nevrologiske og kardiovaskulære.

myBIOME analyserer alt genetisk materiale (DNA) i en avføringsprøve med et svært følsomt panel med høy oppløsning av mikroorganismene. Kombinasjonen av en omfattende sekvensering og evidensbasert rapportering gir myBIOME analysen et presist bilde av tarmmikrobiomet. Den svært omfattende rapporten som følger hver analyse gir nøkkelinformasjon om din personlige tarmmikrobiom (bakterier, archaea, sopp, protister, parasitter) og i tillegg analyseres og beskrives deres biokjemiske metabolitter og fordøyelsespotensiale. De individuelle resultatene sammenlignes med en frisk gruppe i befolkningen og blir korrelert for alder og kjønn.

Konklusjonen er et personlig tilpasset analyseresultat samt ernæringsanbefalinger for å forbedre pasientens helse og livskvalitet. For mer utfyllende informasjon om analysen, kontakt Lab1.

NB! På denne analysen er det ikke mulig å benytte rabattkode.

Indikasjon/brukes ved

Vitenskapen har vist og dokumentert at en ubalanse i tarmmikrobiomet kan påvirke helsen ugunstig og kan påvirke fordøyelse/mage-tarm sykdommer (inflammatorisk tarmsykdom, irritabel tarmsyndrom, diaré, forstoppelse), metabolske (fedme, type 2 diabetes, etc.), kardiovaskulære, nevrodegenerative (Parkinson, Alzheimer, multippel sklerose, etc.), nevrologiske (depresjon, angst, etc.) sykdommer, kronisk tretthet og immunsykdommer med flere.

Biomarkører som inngår

Analysen utføres med en DNA-analyse som kalles NGS (Next-Generation Sequencing/Shotgun metagenomic sequencing) og analyserer alt genetisk materiale i en avføringsprøve. Rapporten angir informasjon om mikrobiell diversitet (mangfold), identifisere potensielt gunstige og ugunstige/patogene bakterier, tarmfloraens evne til å fordøye fiber og protein, mikrobielle metabolitter (kortkjedede fettsyrer (SCFA), vitaminer, LPA, histamin, metan, hydrogensulfid, trimetylamin produksjon med mer) hvor noen kan være involvert i utviklingen av helseplager/sykdommer og andre som er gunstige for en god helse, videre påvisning av sopp og parasitter.

Lurer du på hvilken analyse som er riktig for deg?

Hvis du lurer på hvilken analyse som er riktig for deg i forhold til dine plager, hjelper vi deg gjerne med å velge aktuell analyse for deg og dine helseplager. Her kan du lese mer om vår preanalytisk veiledning

Hos Lab1 har du mulighet til selv å rekvirere/bestille de prøvene du ønsker, men vi anbefaler at du har kontakt med en lege eller behandler/terapeut for å sikre oppfølging og evt. behandling.

Praktisk informasjon

Pris
Kr 4 500,-
Prøvemateriale
Fæces
Svartid
30 arbeidsdager, (med forbehold om at svartid kan avvike grunnet uforventet faktorer som bl.a. instrumentstans, forsinkelser i transporten m.m.) Les mer om prøveresultater
Prøvetaking
Dette er en analyse du selv tar hjemme. Se her hva som skjer etter at du har bestilt
Instruksjoner prøvetaking
Les instruksjoner for prøvetaking
Leveringstid
Leveringstiden for pakken er 2-4 virkedager avhengig av hvor du bor i landet

Ofte stilte spørsmål

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få de siste nyhetene og 10% rabatt på din første nettbestilling

Vi bryr oss om beskyttelsen av dataene dine. Les vår Personvernerklæring.

Contact us

Kontaktinformasjon

Besøksadresse: Elias Smiths vei 10, inngang D, 2. etg, 1337 Sandvika

Postadresse: Postboks 81. 1300 Sandvika

Phone number
21 06 35 50
Email
firmapost@lab1.no

Prøvetaking

Man, tirs, tors: kl 8.15 – 14.00

Ons: kl 9.00 – 14.00

Fre: kl 8.15 – 12.00

Telefontid

Man - tir: kl 9.00 – 14.00

Ons - fre: kl 9.00 – 12.00

Lunsj: kl 12.00 – 13.00

Send oss ​​en melding

Valgfri
Maks. 250 tegn

Få en gratis veiledning (verdi kr 450,-) Les mer