Lab1 tilbyr nå COVID-19 SARS-CoV-2 PCR test. Les mer her

Antistoff IgG Koronavirus/Vaksinerespons

Hos Lab1 har du mulighet til selv å rekvirere/bestille de prøvene du ønsker, men vi anbefaler at du har kontakt med en lege eller behandler/terapeut for å sikre oppfølging og evt. behandling.

Beskrivelse

IgG-antistoff analyse mot SARS-CoV-2 (COVID-19) undersøker nivået av IgG antistoff mot coronaviruset. Antistoffet er rettet mot reseptorbindingsdomenet (RBD) lokalisert på S1-underenheten til piggproteinet som spiller en viktig rolle i virusnøytraliseringen. De hittil brukte vaksinene (BioNTech / Pfizer, Moderna, AstraZeneca) er basert på bruk av forskjellige utgaver av SARS-CoV-2-spesifikt piggprotein. Dette antigenet medierer opptaket av viruset i humane celler og er derfor av høy klinisk og diagnostisk relevans. Effekten av en vaksine er ikke bare basert på aktivering av det cellulære immunsystemet, men også på indeksering av nøytraliserende antistoffer. Man har allerede klart å analysere et stort datamateriale etter vaksinasjon. Svært høye aktiviteter av dette IgG antistoffet ble alltid oppnådd som tegn på at denne testen kan si noe om vaksinens effekt på immunapparatet. IgG-analysen er egnet til å påvise vaksinerespons.

Resultatet av analysen er ikke egnet til å diagnostisere sykdommen COVID-19 og kan ikke 100% sikkert fortelle sikkert om man er immun overfor sykdommen. Immuniteten overfor coronaviruset SARS-CoV-2 er foreløpig ikke helt klarlagt. 

Indikasjon/brukes ved

Undersøke om man har gjennomgått infeksjon, vaksinerespons. 

Biomarkører som inngår

IgG antistoff mot SARS-CoV-2 (Covid-19)

Bestillingsmuligheter

Analysen er mulig å bestille som selvtest, dvs at vi sender prøveutstyr hjem til deg med alt du trenger for å ta analysen. Se her hva som skjer etter du har bestilt.

Lurer du på hvilken analyse som er riktig for deg?

Hvis du lurer på hvilken analyse som er riktig for deg i forhold til dine plager, hjelper vi deg gjerne med å velge aktuell analyse for deg og dine helseplager (preanalytisk veiledning). Du kan bestille time her til en preanalytisk veiledning.

Praktisk informasjon

Pris Kr. 650,-
Prøvemateriale 1 serum rør, prøven bør tas minst 2-3 uker etter symptomdebut
Metode

ELISA

Utførende laboratorium Lab1
Forsendelse av prøven til Lab1 Serumprøvene er stabile  i 1 uke i kjøleskapstemperatur (+2-+8 grader C). Ved lengre lagring, skal prøvene fryses.
Lagring av prøven 1 uke  i kjøleskapstemperatur +2 til +8 grader C. Ved lengre lagring, skal prøvene fryses. 
Svartid

10 arbeidsdager, (med forbehold om at svartid kan avvike grunnet uforventet faktorer som bl.a. instrumentstans, forsinkelser i transporten m.m.) Les mer om prøveresultater her

Folkehelseinstituttet krever at positive og negative serologiske analysesvar skal gå i kopi fra laboratoriene til “SARS-CoV-2 og luftveispanel databasen” (under MSIS ved FHI) - Denne prosedyren er etablert ved Lab1. 

Andre aktuelle analyser

Betennelse, kronisk systemisk og Koronavirus (SARS-CoV-2) RT-PCR

Oppfølgingsprøve

Kr. 650,- (kan være aktuelt for å se etter serokonversjon 2-3 uker etter 1. prøve)

Bestilling

For å bestille flere analyser klikk på "Bestill analyse(r)" og velg fra analysemenyen på bestillingssiden

Prøvetaking

Denne blodprøven tas hos Lab1 i Sandvika eller andre blodprøvetakingsstasjoner se her for flere adresser. Evt. kan du avtale med ditt lokale legekontor for å gjennomføre blodprøvetaking

Kan vi hjelpe deg?

Har du behov for mer informasjon om analysen, ta gjerne kontakt med oss

Rask og enkel bestilling

Analysemeny

Velg Lab1 analysen som er aktuell for deg

 

Prøveinnsamling

Ta prøven hjemme, lokalt eller ved vårt laboratorium

 

Prøveresultater

Enkel og sikker tilgang til dine resultater via vår nettportal 

 

Veiledning

Få hjelp til å forstå dine prøveresultater

 

Forbedring

Gjør forbedrende tiltak basert på dine prøveresultater

Praktisk informasjon