Lab1 tilbyr nå analysepakken Anti-SARS-CoV-2 (COVID-19) Immunoplex. Les mer her

Når kan det være aktuelt å benytte IgG Matoverfølsomhetstester?

IgG betyr "Immunglobulin G". Immunglobuliner er antistoffene som finnes i blodet ditt. 

Det vil være aktuelt å undersøke for IgG-matantistoff i forbindelse med kroniske mage-tarm plager når alle andre anbefalte undersøkelser er negative (cøliaki, laktoseintoleranse, IgE-matallergi, gastroskopi og koloskopi), om en ikke opplever effekt av dietter (f.eks. FODMAP), og det ikke er tilstede alarmsymptomer som blod i avføringen, nattlig diaré, økende magesmerter og vekttap. Familiære mage- og tarmsykdommer bør også tas i betraktning.

Hvordan kan mage- og tarmproblemer, tretthet, psykiske plager og ulike vondter i kroppen skyldes mat og proteiner fra mat?

Kroniske mage- og tarmproblemer, muskle- og leddsmerter, tretthet/slapphet, immunsykdommer, nedstemthet er alle eksempler på helseplager hvor eliminasjonsdiett basert på IgG-matantistoff tester kan være aktuelt. Tyske retningslinjer anbefaler eliminasjonsdiett basert på høye konsentrasjoner av IgG-matantistoff hos pasienter med mage- og tarmproblemer (fordøyelsesplager) hvis alle andre undersøkelser og behandlinger ikke har gitt resultater.

Helseplager som kan være forbundet med forsinket immun mediert matoverfølsomhet