Lab1 tilbyr nå COVID-19 SARS-CoV-2 PCR test. Les mer her

Hvordan kan man utvikle IgG medierte matoverfølsomhetsreaksjoner?

IgG mediert matallergi, bedre kjent som matoverfølsomhet, skyldes en forsinket inflammatorisk reaksjon fra immunapparatet mot matproteiner.  

IgG matantistoff dannes av immunapparatet mot ulike matproteiner. Disse antistoffene kan føre til en inflammasjon og som kan utvikle seg til å bli kronisk. Vanligvis skal kroppen klare å bryte ned matproteiner til aminosyrer som lett går igjennom tarmslimhinnen uten å aktivere en IgG immunreaksjon.

Føler du deg ofte trett og sliten? kosthold kan være årsak

Imidlertid kan kombinasjonen av nedsatt evne til nedbrytning av matproteiner i tarmen og lekk tarm føre til at matproteiner kan forårsake en immunreaksjon og det kan dannes IgG antistoff mot matprotein. Disse IgG antistoffene kan i neste omgang reagere med sitt antigen (matprotein) og danne immunkomplekser som kan forårsake inflammasjon og når denne inflammasjonen blir kronisk, kan sykdom og symptomer utvikle seg. Det er et uttall av helseplager som kan oppstå som følge av en slik immunreaksjon og som kan ha nytte av eliminasjonsdietter basert på IgG matantistoff analyser. (link til Matoverfølsomhetstestene våre)

Eliminasjonsdiett basert på IgG matantistoff ved mage-tarm plager

Patofysiologisk tenker man seg altså at disse IgG-antistoffene ikke i seg selv gir symptomer, men at de ved å danne immunkomplekser induserer en inflammatorisk reaksjon. Hos disse pasientene er det nyttig å forsøke eliminasjon av matvarer som har slått ut på en IgG antistoff analyse for etter en eventuell bedring å gjøre et provokajsonsforsøk for å være sikker på diagnosen.