Dele opp faktura fra Lab1!

Hva er IgG Matpanel 44?

Publisert 29/03/2016

Hva er IgG Matpanel 44?

IgG Matpanel 44 er en laboratorieundersøkelse som måler konsentrasjonen av IgG antistoffer overfor 44 matproteiner/antigener. Immunapparatet danner forskjellige typer av antistoffer mot antigener som kommer inn i kroppen (matproteiner, bakterier m.m.) for å beskytte seg mot ugunstige effekter av antigenene.

Vanligvis er ikke mat ugunstig for oss, men i noen tilfeller kan de IgG medierte matallergiene (forsinkede immunreaksjoner) forårsake symptomer og plager. 

De IgG medierte matallergien er en type III allergi og kan oppstå flere timer eller dager etter inntak av maten.  IgG antistoffer kan forårsake en betennelsesprosess (antigen-antistoff komplekser) som kan bli kronisk og gi symptomer både i mage-tarm og flere andre steder i kroppen.

Vanlige symptomer ved IgG medierte matallergier kan være forstoppelse, diare, oppblåsthet, magesmerter(IBS), migrene, muskel-skjelett plager, overvekt,  tretthet, med flere.

VIKIG: IgG mediert matallergi (type III) må ikke forveksles med straks allergier overfor mat (type I). Ved straks allergier danner immunapparatet IgE antistoffer og symptomene oppstår veldig raskt etter inntak av matvaren(e). 

IgG Matpanel 44 testen påviser ikke straks allergier.

Tolkning

Generell informasjon: Metoden er basert på ELISA og vi oppgir resultater i µg/mL.  Cut off, dvs normalområdet er <7,5 og er klassifisert til klasse 0. Små mengder av proteiner fra mat kan passere mage-tarm barriæren og forårsake en immunrespons, som blant annet kan medføre dannelsen av IgG antistoffer, uten at dette medfører noen plager.

Et IgG resultat over 7,5 ug/mL , dvs fra klasse 1 og oppover kan i teorien gi plager. Imidlertid tyder dat på at det er de høyeste utslagene (fra klasse 3 og oppover - dvs fra 20 µg/mL) man skal legge mest vekt på. Matproteiner som forårsaker høye utslag med IgG antistoff, kan være aktuelt å eliminere fra kostholdet i en periode. Imidlertid er det viktig å påpeke at resultatene alltid må sees i sammenheng  med sykehistorien og resultat fra andre laboratorietester.

Klikk på bildet for å se rapporten

 

Les mer om Matoverfølsomhet 44

Resultatet fra testen  er ment for å kunne gi nyttig informasjon for å sette opp en best mulig eliminasjonsdiett. Testresultatet kan ikke benyttes til å stille diagnoser.

Ved eliminasjon av mat, er det viktig å tilføre ekstra med vitaminer, mineraler og fettsyrer for å hindre ernæringsmangler.

Ofte stilte spørsmål

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få de siste nyhetene og 10% rabatt på din første nettbestilling

Vi bryr oss om beskyttelsen av dataene dine. Les vår Personvernerklæring.

Contact us

Kontaktinformasjon

Besøksadresse: Elias Smiths vei 10, inngang D, 2. etg, 1337 Sandvika

Postadresse: Postboks 81. 1300 Sandvika

Phone number
21 06 35 50
Email
firmapost@lab1.no

Prøvetaking

Man, tirs, tors: kl 8.15 – 14.00

Ons: kl 9.00 – 14.00

Fre: kl 8.15 – 12.00

Telefontid

Man - tir: kl 9.00 – 14.00

Ons - fre: kl 9.00 – 12.00

Lunsj: kl 12.00 – 13.00

Send oss ​​en melding

Valgfri
Maks. 250 tegn

Få en gratis veiledning (verdi kr 450,-) Les mer