Lurer du på hvilken analyse er riktig for deg?

Hvis du lurer på hvilken analyse er riktig for deg i forhold til dine plager, hjelper vi deg gjerne med å velge aktuell analyse for deg og dine helseplager (preanalytisk veiledning). Du kan bestille time her til en preanalytisk veiledning.

Eliminasjonsdiett kan være nyttige for helseplager relatert til vondter i hodet!

 Vi har hovedfokus på fordøyelsesplager og andre helseplager relatert til kostholdsfaktorer.

Eliminasjonsdiett kan være nyttige for helseplager relatert til vondter i hodet!

For en del av de som plages av ulike vondter i hodet, kan eliminasjonsdietter være nyttige for å redusere ubehagene. Vi er alle ulike, men det er noen matvarer som ofte går igjen som triggerfaktorer i forbindelse med slike helseplager. Det kan være kaffe, sjokolade, MSG, kjøtt, fisk, meieriprodukter, nøtter, alkohol, eddik, kunstige søtningsmiddel, soya og oliven, men også andre matvarer kan forårsake plagene.

En metode for å se hvilke matvarer som bør vurderes å eliminere, er å teste seg for IgG antistoff mot ulike matvarer (proteiner). Basert på resultatene av en slik analyse, kan man sette opp en målrettet eliminasjonsdiett som kan vise seg å være nyttig.

Les om Matoverfølsomhet/intolerase 

For mer informasjon kan du kontakte Lab1 i Sandvika. Vi har hovedfokus på fordøyelsesplager og andre helseplager relatert til kostholdsfaktorer. Eller ta kontakt med leger eller terapeuter som arbeider med eliminasjonsdietter og kostholdsveiledning. Skal man iverksette diettbehandling for sine helseplager, anbefaler vi på det sterkeste å benytte behandlere som har erfaring med kostholdsbehandling og eliminasjon/provokasjons dietter.