Reaksjoner på mat

Publisert 13/03/2019

Reaksjoner på mat

Det er viktig å bruke riktig terminologi når det gjelder å beskrive ulike måter kroppen kan reagere mot mat.

Matintoleranse er et definert medisinsk begrep/diagnose som er strengt knyttet til enzymatiske mangler og er ikke en reaksjon fra immunapparatet. Eksempler på dette ville være for eksempel laktose-, fruktose-, histaminintoleranser. Matintoleranser er forbundet med fordøyelsesplager i forbindelse med inntak av bestemte matvarer.

IgG og IgA antistoff mot matproteiner er en immunreaksjon og bør kalles for Matoverfølsomhet/sensitivitet. Dette er en forsinket immunreaksjon overfor proteiner i mat som kan gi et bredt spekter av symptomer og helseplager.

Matallergier er straksallergier (IgE) hvor symptomene oppstår umiddelbart etter inntak av mat.

Les mer om Matoverfølsomhet/sensitivitet analyser

Ofte stilte spørsmål

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få de siste nyhetene og 10% rabatt på din første nettbestilling.
Rabattkoden gjelder ikke på allerede nedsatte pakkepriser eller på Mycotox og Toxdetect.

Vi bryr oss om beskyttelsen av dataene dine. Les vår Personvernerklæring.

Contact us

Kontaktinformasjon

Besøksadresse: Elias Smiths vei 10, inngang D, 2. etg, 1337 Sandvika

Postadresse: Postboks 81. 1300 Sandvika

Phone number
21 06 35 50
Email
firmapost@lab1.no
Org. 991353992

Prøvetaking

Man, tirs, tors: kl 8.15 – 14.00

\

Ons: kl 9.00 – 14.00

Fre: kl 8.15 – 12.00

Telefontid

Man - fre: kl 9.00 – 12.00

Lunsj: kl 12.00 – 13.00

Send oss en melding

Valgfri
Maks. 250 tegn

Få en uforpliktende veiledning Les mer