Dele opp faktura fra Lab1!

Reaksjoner på mat

Publisert 13/03/2019

Reaksjoner på mat

Det er viktig å bruke riktig terminologi når det gjelder å beskrive ulike måter kroppen kan reagere mot mat.

Matintoleranse er et definert medisinsk begrep/diagnose som er strengt knyttet til enzymatiske mangler og er ikke en reaksjon fra immunapparatet. Eksempler på dette ville være for eksempel laktose-, fruktose-, histaminintoleranser. Matintoleranser er forbundet med fordøyelsesplager i forbindelse med inntak av bestemte matvarer.

IgG og IgA antistoff mot matproteiner er en immunreaksjon og bør kalles for Matoverfølsomhet/sensitivitet. Dette er en forsinket immunreaksjon overfor proteiner i mat som kan gi et bredt spekter av symptomer og helseplager.

Matallergier er straksallergier (IgE) hvor symptomene oppstår umiddelbart etter inntak av mat.

Les mer om Matoverfølsomhet/sensitivitet analyser

Ofte stilte spørsmål

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få de siste nyhetene og 10% rabatt på din første nettbestilling

Vi bryr oss om beskyttelsen av dataene dine. Les vår Personvernerklæring.

Contact us

Kontaktinformasjon

Besøksadresse: Elias Smiths vei 10, inngang D, 2. etg, 1337 Sandvika

Postadresse: Postboks 81. 1300 Sandvika

Phone number
21 06 35 50
Email
firmapost@lab1.no

Prøvetaking

Man, tirs, tors: kl 8.15 – 14.00

Ons: kl 9.00 – 14.00

Fre: kl 8.15 – 12.00

Telefontid

Man - tir: kl 9.00 – 14.00

Ons - fre: kl 9.00 – 12.00

Lunsj: kl 12.00 – 13.00

Send oss ​​en melding

Valgfri
Maks. 250 tegn

Få en gratis veiledning (verdi kr 450,-) Les mer