Viktig informasjon om helligdager i mai

Ønsker du å gå ned i vekt ? IgG mediert matallergi og overvekt/fedme

Publisert 04/03/2021

Overvekt kan oppstå når det er ubalansebalanse mellom energiinntak, og energiforbruk. Et for høyt inntak av kalorier (energi) skyldes som regel for mye karbohydrater, sukker og fett i vårt daglige kosthold. Kronisk betennelse (inflammasjon) er en trigger for vektøkning ved å blokkere insulinreseptorrer og derav føre til økt insulinresistens. Kroppen blir da gradvis uten evne til å bruke sukker som energisubstrat, og høyt blodsukker er resultatet.

Overskuddsukkeret vil omdannes til fett og lagres i fettcellene. Kronisk inflammasjon blokkerer også bruk av dette fettet som energikilde. Resultatet kan bli økt insulinresistens, metabolsk syndrom og i verste fall pre-diabetes/diabetes. IgG-mediert matallergi (matoverfølsomhet) kan være av betydning for utvikling av fedme og manglende vektreduksjon. IgG-matspesifike antistoffer er den beste indikator for å identifisere mat som kan være betennelsesfremmende.

Studier har vist at en diett baserte på IgG-måling har positiv effekt på vektreduksjon og stabilisering av glukose-metabolismen. Ved UMA - Utvidet matoverfølsomhet måler man IgG-antistoffer mot 44 matvarer for å kartlegge hva som kan virke pro-inflammatorisk.

Lers mer om UMA - Utvidet matoverfølsomhet

En diett basert på resultatene fra IgG-matantistofftester kan bidra til å nå din idealvekt. Patofysiologisk tenker man seg at disse IgG-antistoffene ikke i seg selv gir symptomer, men at de ved å danne immunkomplekser induserer en inflammatorisk reaksjon. Hos disse pasientene er det nyttig å forsøke eliminasjon av matvarer som har slått ut på en IgG-antistoffanalyse og igjen gjennomføre en provokasjonsdiett i etterkant for å være sikker på diettens effekt.

Les mer om Matoverfølsomhet/sensitivitet analyser

Referanser til studier kan fås ved henvendelse til Lab1.

Ofte stilte spørsmål

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få de siste nyhetene og 10% rabatt på din første nettbestilling

Vi bryr oss om beskyttelsen av dataene dine. Les vår Personvernerklæring.

Contact us

Kontaktinformasjon

Besøksadresse: Elias Smiths vei 10, inngang D, 2. etg, 1337 Sandvika

Postadresse: Postboks 81. 1300 Sandvika

Phone number
21 06 35 50
Email
firmapost@lab1.no

Prøvetaking

Man, tirs, tors: kl 8.15 – 14.00

Ons: kl 9.00 – 14.00

Fre: kl 8.15 – 12.00

Telefontid

Man - tir: kl 9.00 – 14.00

Ons - fre: kl 9.00 – 12.00

Lunsj: kl 12.00 – 13.00

Send oss ​​en melding

Valgfri
Maks. 250 tegn

Få en gratis veiledning (verdi kr 450,-) Les mer