Lab1 tilbyr nå COVID-19 SARS-CoV-2 PCR test. Les mer her

Ønsker du å gå ned i vekt ? IgG mediert matallergi og overvekt/fedme

Overvekt kan oppstå når det er ubalansebalanse mellom energiinntak, og energiforbruk.

Overvekt kan oppstå når det er ubalansebalanse mellom energiinntak, og energiforbruk. Et for høyt inntak av kalorier (energi) skyldes som regel for mye karbohydrater, sukker og fett i vårt daglige kosthold. Kronisk betennelse (inflammasjon) er en trigger for vektøkning ved å blokkere insulinreseptorrer og derav føre til økt insulinresistens. Kroppen blir da gradvis uten evne til å bruke sukker som energisubstrat, og høyt blodsukker er resultatet.

Overskuddsukkeret vil omdannes til fett og lagres i fettcellene. Kronisk inflammasjon blokkerer også bruk av dette fettet som energikilde. Resultatet kan bli økt insulinresistens, metabolsk syndrom og i verste fall pre-diabetes/diabetes. IgG-mediert matallergi (matoverfølsomhet) kan være av betydning for utvikling av fedme og manglende vektreduksjon. IgG-matspesifike antistoffer er den beste indikator for å identifisere mat som kan være betennelsesfremmende.

Studier har vist at en diett baserte på IgG-måling har positiv effekt på vektreduksjon og stabilisering av glukose-metabolismen. Ved UMA - Utvidet matoverfølsomhet måler man IgG-antistoffer mot 44 matvarer for å kartlegge hva som kan virke pro-inflammatorisk.

Lers mer om UMA - Utvidet matoverfølsomhet

En diett basert på resultatene fra IgG-matantistofftester kan bidra til å nå din idealvekt. Patofysiologisk tenker man seg at disse IgG-antistoffene ikke i seg selv gir symptomer, men at de ved å danne immunkomplekser induserer en inflammatorisk reaksjon. Hos disse pasientene er det nyttig å forsøke eliminasjon av matvarer som har slått ut på en IgG-antistoffanalyse og igjen gjennomføre en provokasjonsdiett i etterkant for å være sikker på diettens effekt.

Les mer om Matoverfølsomhet/sensitivitet analyser

Referanser til studier kan fås ved henvendelse til Lab1.