Påskestengt 2024; les mer om innsendingsfrister

Hva forteller magen din deg?

Publisert 19/11/2021

Tarmfloraen, den største mikrobiotaen i menneskekroppen, består av milliarder av mikroorganismer som virus og sopp, men fremfor alt bakterier. Mange av bakteriene fra tarmfloraen vår er avgjørende for helsen, de hjelper immunforsvaret, metabolismen og næringsopptaket til å fungere ordentlig. 

Tarmfloraen bidrar til produksjon av essensielle næringsstoffer som vitamin K og B12, bryter ned fiber til viktige kortkjedede fettsyrer, fungerer som frontlinjen i immunforsvaret og huser 70% av kroppens immunceller, etablerer og opprettholder tarm barrieren, som igjen beskytter og begrenser mot veksten av farlige bakterier og andre patogener. 

Tarmen trenger en balansert fordeling av forskjellige bakterier for å utføre alle sine viktige funksjoner. Dette er en skjør balanse som kan forstyrres av ytre faktorer som antibiotika, kjemoterapi og diett, og indre faktorer som infeksjoner og stress. Ubalanse i tarmfloraen kalles dysbiose og kan føre til ulike symptomer og mage- og tarmlidelser. 

Symptomer som fordøyelsesbesvær, magesmerter, oppblåsthet, diaré, forstoppelse og oppkast er de vanligste. Dette er vanlige symptomer ved irritabel tarm syndrom (IBS). Forskning viser at en stor andel av pasienter med IBS kan ha ubalanse i tarmfloraen. Funksjonell mage- og tarmlidelse utgjør en stor sykdomsgruppe som inkluderer irritabel tarm og funksjonell magesekk- og spiserørsykdom. Pasienter sliter ofte med vedvarende og tilbakevendende mage- og tarmsymptomer på grunn av unormal funksjon av mage-tarmkanalen. 

Lab1 tilbyr analysen GA-map® Dysbiosis Test Lx til pasienter med mage- og tarmplager. GA-map analyserer DNA (16S-rRNA) fra 48 forhåndsvalgte bakteriemarkører i en avføringsprøve representativt for tarmfloraen. Disse bakteriene har vist seg å ha stor betydning for tarmhelsen i litteraturen og gjennom omfattende laboratorietester. GA-map® Dysbiosis Test Lx har blitt brukt i mer enn 50 internasjonale kliniske studier og brukes rutinemessig av helsepersonell. Testen gir svar på om tarmfloraen din er i balanse, potensielle bakterielle dysfunksjoner og gir et øyeblikksbilde av relevante bakterier i tarmen din. 

Les mer om GA-map® Dysbiosis Test Lx  

 

 

Ofte stilte spørsmål

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få de siste nyhetene og 10% rabatt på din første nettbestilling

Vi bryr oss om beskyttelsen av dataene dine. Les vår Personvernerklæring.

Contact us

Kontaktinformasjon

Besøksadresse: Elias Smiths vei 10, inngang D, 2. etg, 1337 Sandvika

Postadresse: Postboks 81. 1300 Sandvika

Phone number
21 06 35 50
Email
firmapost@lab1.no

Prøvetaking

Man, tirs, tors: kl 8.15 – 14.00

Ons: kl 9.00 – 14.00

Fre: kl 8.15 – 12.00

Telefontid

Man - tir: kl 9.00 – 14.00

Ons - fre: kl 9.00 – 12.00

Lunsj: kl 12.00 – 13.00

Send oss ​​en melding

Valgfri
Maks. 250 tegn

Få en gratis veiledning (verdi kr 450,-) Les mer