Dele opp faktura fra Lab1!

Hva er kryssallergier?

Publisert 29/11/2018

Hva er kryssallergier?

En kryssreaksjon er en immunreaksjon der et antistoff (IgE, IgG eller IgM) reagerer med et annet antigen enn det opprinnelige antigenet. Konkret kan det bety at feks en pollenallergiker med positive antistoff kan reagere med ulike matvarproteiner som finnes i bygg, banan, bønner, mais, rug, soya, hvete og tomat med flere.

Les mer om Hva er forskjellen mellom IgG og IgE?

Bjørkepollenallergikere kan kryssreagere med matvarer som mandler, eple, kiwi, mango, hasselnøtter, soya, poteter med flere.

Et annet eksempel er kryssreaksjoner mellom IgG antistoff mot egg og andre matvarer. Noen personer kan ha høye IgG antistoff overfor kylling, kalkun, and og gås uten at man spiser spesielt mye av disse matvarene. Da kan slike høye IgG antistoff skyldes en kryssreaksjon med egg. IgG mot soya kan kryssreagere med proteiner fra erter, linser, peanøtter, bønner og bjørkepollen. Dette er det viktig å være klar over i forbindelse med tolkning av IgG matoverfølsomhetstester. 

Ler mer om Hva er IgG Matpanel 44?

Ofte stilte spørsmål

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få de siste nyhetene og 10% rabatt på din første nettbestilling

Vi bryr oss om beskyttelsen av dataene dine. Les vår Personvernerklæring.

Contact us

Kontaktinformasjon

Besøksadresse: Elias Smiths vei 10, inngang D, 2. etg, 1337 Sandvika

Postadresse: Postboks 81. 1300 Sandvika

Phone number
21 06 35 50
Email
firmapost@lab1.no

Prøvetaking

Man, tirs, tors: kl 8.15 – 14.00

Ons: kl 9.00 – 14.00

Fre: kl 8.15 – 12.00

Telefontid

Man - tir: kl 9.00 – 14.00

Ons - fre: kl 9.00 – 12.00

Lunsj: kl 12.00 – 13.00

Send oss ​​en melding

Valgfri
Maks. 250 tegn

Få en gratis veiledning (verdi kr 450,-) Les mer