ROMJULS LUKKET HOS LAB1! 

Alle prøver som skal sendes til oss per post, må SENEST postlegges innen lokal postavgang fredag 14. desember. Prøver som skal returneres til Lab1 med DHL, må sendes SENEST tirsdag 18. desember.

Vi holder åpent for prøvetaking i vårt lokale i Sandvika til og med torsdag 20. desemberOnsdag 2. januar. 2019 åpner vi igjen, og vi gleder oss til et nytt og spennende år.

 

Hva er kryssallergier?

En kryssreaksjon er en immunreaksjon der et antistoff (IgE, IgG eller IgM) reagerer med et annet antigen enn det opprinnelige antigenet.

En kryssreaksjon er en immunreaksjon der et antistoff (IgE, IgG eller IgM) reagerer med et annet antigen enn det opprinnelige antigenet. Konkret kan det bety at feks en pollenallergiker med positive antistoff kan reagere med ulike matvarproteiner som finnes i bygg, banan, bønner, mais, rug, soya, hvete og tomat med flere.

Les mer: Hva er forskjellen mellom IgG og IgE?

Bjørkepollenallergikere kan kryssreagere med matvarer som mandler, eple, kiwi, mango, hasselnøtter, soya, poteter med flere.

Et annet eksempel er kryssreaksjoner mellom IgG antistoff mot egg og andre matvarer. Noen personer kan ha høye IgG antistoff overfor kylling, kalkun, and og gås uten at man spiser spesielt mye av disse matvarene. Da kan slike høye IgG antistoff skyldes en kryssreaksjon med egg. IgG mot soya kan kryssreagere med proteiner fra erter, linser, peanøtter, bønner og bjørkepollen. Dette er det viktig å være klar over i forbindelse med tolkning av IgG matoverfølsomhetstester. 

Ler mer: Hva er IgG Matpanel 44?

Top