Viktig informasjon om helligdager i mai

Histaminintoleranse kan gi mange ulike helseplager!

Publisert 04/02/2021

Studier viser at ulike former for matintoleranser kan ramme omlag 20% av befolkningen i vestlige land. En form for matintoleranse som ikke er så mye omtalt eller kjent, men som rammer 1-2 % av befolkningen, er histaminintoleranse (HIT). HIT kan være årsaken til både mage-tarmsymptomer, men også andre typer symptomer. De vanligste mage- og tarmsymptomene er oppblåsthet, luft i magen, magesmerter, stor metthetsfølelse etter måltider og kvalme. Hodepine, hudkløe, elveblest, rødme,  rennende øyne og rask puls er noen av de vanligste symptomene som kan oppstå i andre organer. Symptomene kan oppstå samlet, som enkelstående symptomer, eller det kan være en kombinasjon av få.

Histaminintoleranse skyldes en opphopning av histamin i kroppen etter inntak av mat med høyt innhold av histamin,  ofte i kombinasjon med redusert nivå av enzymet (diaminoksydase - DAO) som bryter ned histamin. Mat som er rik på histamin er blant annet proteinrike matvarer som er bearbeidet, eller som har gjennomgått en modningsprosess. Fermentert og hermetisert mat, alkoholholdigdrikke og mørk sjokolade er også histaminholdige matvarer.

Behandlingen av histaminintoleranse er en histaminfattig diett, gjerne i kombinasjon med tilskudd av DAO enzym. Vi anbefaler at en slik diettbehandling utføres i samråd med ernæringskyndig helsepersonell.

Mistenker du at histaminintoleranse kan være årsaken til dine plager, kan du ta testen Histaminintoleranse hos Lab1. Da bestemmes nivået av histamin og DAO. 

Les mer om Histaminintoleranse analyse

 

Ofte stilte spørsmål

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få de siste nyhetene og 10% rabatt på din første nettbestilling

Vi bryr oss om beskyttelsen av dataene dine. Les vår Personvernerklæring.

Contact us

Kontaktinformasjon

Besøksadresse: Elias Smiths vei 10, inngang D, 2. etg, 1337 Sandvika

Postadresse: Postboks 81. 1300 Sandvika

Phone number
21 06 35 50
Email
firmapost@lab1.no

Prøvetaking

Man, tirs, tors: kl 8.15 – 14.00

Ons: kl 9.00 – 14.00

Fre: kl 8.15 – 12.00

Telefontid

Man - tir: kl 9.00 – 14.00

Ons - fre: kl 9.00 – 12.00

Lunsj: kl 12.00 – 13.00

Send oss ​​en melding

Valgfri
Maks. 250 tegn

Få en gratis veiledning (verdi kr 450,-) Les mer