Påskestengt 2024; les mer om innsendingsfrister

Allergisesongen er i gang for fullt!

Publisert 03/05/2019

Allergisesongen er i gang for fullt!

Personer med pollenallergi kan oppleve at de får plager og ubehag ved å spise rå frukt og grønnsaker. Dette skyldes en kryssreaksjon mellom allergener i pollen og primært i rå/ubehadlet matvarer, og bjørkepollenallergikere er de som er mest utsatt. Årsaken er at de allergifremkallende stoffene i pollen (proteiner) ligner på proteiner i maten.

Matvarer som kan kryssreagere med bjørkepollen og gi plager er for eksempel mandel, anis, eple, aprikos, avokado, gulrot, selleri, koriander, fennikel, fiken, hasselnøtt, kiwi, mango, nektarin, pære, plomme, potet, soya, tomat og valnøtt. Dette er matvarer som finnes i våre IgG-matoverfølsomhetstester (allment kjent som "matintoleranser").

Har du bjørkepollenallergi og samtidig positiv IgG antistoff mot tomat, så kan det skyldes en kryssreaksjon. Har du IgG antistoff mot banan, kan det skyldes en kryssreaksjon med gresspollen og ikke en "bananintoleranse". Disse tingene er det viktig å være klar over i forbindelse med tolkninger av IgG Matoverfølsomhetstester, og før man eventuelt setter i gang med en eliminasjondiett.

Ler mer om Identifisering av matallergier og matintoleranser 

Ofte stilte spørsmål

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få de siste nyhetene og 10% rabatt på din første nettbestilling

Vi bryr oss om beskyttelsen av dataene dine. Les vår Personvernerklæring.

Contact us

Kontaktinformasjon

Besøksadresse: Elias Smiths vei 10, inngang D, 2. etg, 1337 Sandvika

Postadresse: Postboks 81. 1300 Sandvika

Phone number
21 06 35 50
Email
firmapost@lab1.no

Prøvetaking

Man, tirs, tors: kl 8.15 – 14.00

Ons: kl 9.00 – 14.00

Fre: kl 8.15 – 12.00

Telefontid

Man - tir: kl 9.00 – 14.00

Ons - fre: kl 9.00 – 12.00

Lunsj: kl 12.00 – 13.00

Send oss ​​en melding

Valgfri
Maks. 250 tegn

Få en gratis veiledning (verdi kr 450,-) Les mer