GOD SOMMER - 20% RABATT 

Bruk rabattkoden SOMMER20 - gjelder t.o.m. søndag 28. juli kl 23.59.

 

Allergisesongen er i gang for fullt!

Personer med pollenallergi kan oppleve at de får plager og ubehag ved å spise rå frukt og grønnsaker.

Personer med pollenallergi kan oppleve at de får plager og ubehag ved å spise rå frukt og grønnsaker. Dette skyldes en kryssreaksjon mellom allergener i pollen og primært i rå/ubehadlet matvarer, og bjørkepollenallergikere er de som er mest utsatt. Årsaken er at de allergifremkallende stoffene i pollen (proteiner) ligner på proteiner i maten.

Matvarer som kan kryssreagere med bjørkepollen og gi plager er for eksempel mandel, anis, eple, aprikos, avokado, gulrot, selleri, koriander, fennikel, fiken, hasselnøtt, kiwi, mango, nektarin, pære, plomme, potet, soya, tomat og valnøtt. Dette er matvarer som finnes i våre IgG-matoverfølsomhetstester (allment kjent som "matintoleranser").

Har du bjørkepollenallergi og samtidig positiv IgG antistoff mot tomat, så kan det skyldes en kryssreaksjon. Har du IgG antistoff mot banan, kan det skyldes en kryssreaksjon med gresspollen og ikke en "bananintoleranse". Disse tingene er det viktig å være klar over i forbindelse med tolkninger av IgG Matoverfølsomhetstester, og før man eventuelt setter i gang med en eliminasjondiett.

Ler mer om Identifisering av matallergier og matintoleranser 

Top