Lab1 tilbyr nå analysepakken Anti-SARS-CoV-2 (COVID-19) Immunoplex. Les mer her

5 råd om hvorfor gå til lege før du starter på diett!

En riktig diett kan gi en forbedret livskvalitet, gi deg mer energi, vektreduksjon og bedre immunforsvar. Det handler om å hjelpe deg til å føle ditt beste nå, til nytte for deg for et langt og sunt liv i fremtiden.

5 råd om hvorfor gå til lege før du starter på diett!

Av lege Aicha Ibrahim Aibo

Mat er den mektigste påvirkningskraften vi tilfører kroppen. Mat er så mye mer enn kalorier. Tenk på mat som medisin og informasjon for cellene. Hvis vi velger klokt, har mat potensiale til å reversere Irritabel Tarm Syndrom (IBS) og mange andre kroniske sykdommer. Å ha et næringsrikt og riktig kosthold har en betydelig innvirkning for å redusere risikoen for sykdommer og som en ekstra bonus, er det ingen bivirkninger.

Les mer om IgG- og IgA-antistoffer mot matproteiner

  1. Legen kan hjelpe til å finne skjulte årsaker til helseplagene dine og ikke minst for å forbedre din helse og livskvalitet. På den måten kan du kanskje behøve færre medikamenter og slippe lange og store utredninger. En riktig diett kan gi en forbedret livskvalitet, gi deg mer energi, vektreduksjon og bedre immunforsvar. Det handler om å hjelpe deg til å føle ditt beste nå, til nytte for deg for et langt og sunt liv i fremtiden.
  2. Bruk av avansert tester i kombinasjon med kunsten å lytte til pasientens historie hvor lege og pasienten arbeider sammen for å undersøke dypt og bredt for finne ut årsaken til plagene og sykdommene slik at man sammen setter opp en plan tilpasset for hver enkelt pasient for å finne de beste individuelle løsninger. 
  3. Legen kan hjelpe med å sette opp en eliminasjons diett (ikke til å eliminere kalorier), for å bli kvitt mulige inflammatoriske matvarer som vil variere fra person til person. Dietten bør være slik at den øker inntaket av næringsrike matvarer som gir vitaminer, mineraler og andre plantestoffer (fytokjemikalier) for å unngå "ubalanser" av ulike næringsstoffer i kroppen.
  4. Legen vil ha fokus på en individualisert eller "personlig" vurdering med fokus om hva som er relevant for deg. Vi er alle forskjellige, med et unikt sett av gener og miljøfaktorer som påvirker hvordan våre gener uttrykkes.
  5. Legen vil sørge for at tarmen fungerer best mulig ved å tilføre prebiotika og probiotika og samtidig vurdere bruken av legemidler. Det kan være at noen kan klare seg uten legemidler som kan påvirke mage-tarm (som for eksempel syrehemmere, antibiotika og anti-inflammatoriske legemidler). 

Se mer informasjon om Analyseveiledning hos Lab1

Bruk vårt Matoverfølsomhet Spørreskjema