Lab1 tilbyr nå analysepakken Anti-SARS-CoV-2 (COVID-19) Immunoplex. Les mer her

Matoverfølsomhet (Matallergi/intoleranse) og tester:

Trolig er det mange mennesker, både barn og voksne, som settes på omfattende eliminasjonsdietter uten virkelig å ha undersøkt om dette er nødvendig, sier Dag Tveiten, daglig leder ved Lab1. 

Matoverfølsomhet (Matallergi/intoleranse) og tester:

Samtidig er det mange som ikke får anbefalt eliminasjonsdietter av sin lege/behandler, men som kunne ha god nytte av det for sine helseplager. Derfor er det viktig å utføre laboratorietester, som sammen med sykehistorien, kan bidra til å avklare om symptomene skyldes matoverfølsomhet eller ikke. Den endelige konklusjonen kan først stilles etter en grundig eliminasjons- og provokasjonsdiett utført av medisinsk/ernæringskyndig helsepersonell. Det gjelder også for oppfølgingen av kostbehandlingen. Spesielt viktig er dette for barn og unge, og  hvor Lab1 sterkt anbefaler at disse pasientene oppsøker en legespesialist (eksempelvis allergolog eller barnelege) for kyndig veiledning.

Kontakt oss for nærmere informasjon, eller på firmapost@lab1.no

Fastlegene kan teste for cøliaki, testing av straks allergi (IgE), samt laktoseintoleranse (laktose = melkesukker, ikke melkeprotein).

Skal man gjøre store endringer i kostholdet bør det være dokumentert at det er stoffer som bør tilføres eller fjernes fra maten. Ved eliminasjonsdietter er det viktig å tilføre ekstra med vitaminer, mineraler og andre næringsstoffer for å unngå næringsmangler.