Viktig informasjon om romjulslukket

Intoleranse mot mat eller Matoverfølsomhet

Publisert 05/04/2019

Intoleranse mot mat eller Matoverfølsomhet

En slik situasjon er ganske vanlig fordi proteiner i hveten inneholder både gluten og andre hvete-spesifikke proteiner. Gluten er ikke vannløselig, det løses kun opp i alkohol, så for å teste for gluten alene kreves en ekstra analyse. Analysen for IgG Gluten inneholder ikke de vannløselige proteinene i hveten. På samme måte vil ikke IgG Hvete være rettet mot gluten. Så dette er to helt forskjellige testresultater og det er mulig å være immunologisk følsom for den ene eller den andre eller for begge to. I det første tilfellet, er bare et resultat (IgG Gluten eller IgG Hvete) positivt og i det andre tilfellet vil både hvete og gluten IgG være positive.

Ler mer om Reaksjoner på mat

I vår studie ved Sykehuset Innlandet, påviste vi en signifikant korrelasjon mellom pasienter med stoffskiftesykdom og IgG Hvete (p=0,04), mens korrelasjonen var ikke signifikant for IgG Gluten (p=0,07). Vi fant også samtidig en høysignifikant korrelasjon mellom stoffskiftesykdom og selvopplevd hveteintoleranse (p=0,014). Funnene våre bør man forske mer på. 

Les mer om Matoverfølsomhet/sensitivitet analyser

Ofte stilte spørsmål

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få de siste nyhetene og 10% rabatt på din første nettbestilling.
Rabattkoden gjelder ikke på allerede nedsatte pakkepriser eller på Mycotox og Toxdetect.

Vi bryr oss om beskyttelsen av dataene dine. Les vår Personvernerklæring.

Contact us

Kontaktinformasjon

Besøksadresse: Elias Smiths vei 10, inngang D, 2. etg, 1337 Sandvika

Postadresse: Postboks 81. 1300 Sandvika

Phone number
21 06 35 50
Email
firmapost@lab1.no
Org. 991353992

Prøvetaking

Man, tirs, tors: kl 8.15 – 14.00

\

Ons: kl 9.00 – 14.00

Fre: kl 8.15 – 12.00

Telefontid

Man - fre: kl 9.00 – 12.00

Lunsj: kl 12.00 – 13.00

Send oss en melding

Valgfri
Maks. 250 tegn

Få en uforpliktende veiledning Les mer