Eliminasjonsdiett basert på IgG matantistoff ved mage-tarm plager

Publisert 02/06/2020

Disse undersøkelsene kan være nyttige i forbindelse med å sette opp eliminasjonsdietter. IgG matantistoff kan danne immunkomplekser med sitt tilhørende antigen (matprotein) og disse immunkompleksene kan forårsake betennelse/inflammasjon som igjen kan gi symptomer og helseplager i ulike vev, som i mage-tarm, muskel-skjelett, hud med mere. Eliminasjonsdietter vil si å ta bort matvarer fra kostholdet som kan trigge og danne disse immunkompleksene for på den måten kunne redusere inflammasjon og dermed redusere helseplager.

Hvordan kan mage- og tarmproblemer, tretthet, psykiske plager og ulike vondter i kroppen skyldes mat og proteiner fra mat?

190 leger, 89 naturterapeuter og 14 andre terapeuter (kiropraktorer, ernæring osv) deltok i en observasjonsstudie i Tyskland med nesten 1000 pasienter med ulike helseplager. Pasientene ble undersøkt for IgG matantistoff panel (fra R-Biopharm/ImuPro - leverandør av Lab1 Matoverfølsomhetstest kit) og de ble deretter instruert til å gå på individuelle eliminasjonsdietter basert på IgG matantistoff resultatene. Pasientene gikk på eliminasjonsdiett i 8 uker og det ble benyttet et symptomscoreskjema for å se på effekten av diettene.

650 av disse 1000 pasientene oppgav at de hadde ulike symptomer og plager fra mage-tarm. Ved kontrollen etter 8 uker, hadde hele 73,8 % av disse pasientene opplevd bedring av sine mage-tarm symptomer. Andelen av pasienter som opplevde plagene sine som sterke eller veldig sterke ved 1. gangs konsultasjon, falt fra 29,6 % til 5,7 % etter 8 uker med eliminasjonsdiett basert på de individuelle IgG matantistoff resultatene.

Konklusjon: Eliminasjonsdietter basert på IgG matantistoff tester kan være nyttig i forbindelse med mage-tarm plager/fordøyelsesbesvær.

Hva er forskjellen mellom IgG og IgE?

Slike tester er ikke egnet til å stille medisinske diagnoser som matallergi eller matintoleranser. Eliminasjonsdietter bør utføres med veiledning fra helsepersonell som kjenner til slike testers fordeler og begrensninger/ulemper

 

Ofte stilte spørsmål

Meld deg på vårt nyhetsbrev

De siste nyhetene og artiklene sendes til innboksen din ukentlig.

Vi bryr oss om beskyttelsen av dataene dine. Les vår Personvernerklæring.

Contact us

Kontaktinformasjon

Besøksadresse: Elias Smiths vei 10, inngang D, 2. etg, 1337 Sandvika

Postadresse: Postboks 81. 1300 Sandvika

Phone number
21 06 35 50
Email
firmapost@lab1.no

Prøvetaking

Man - ons: kl 8.15 – 14.00

Tors: kl 9.00 – 14.00

Fre: kl 8.15 – 12.00

Telefontid

Man - tors: kl 9.00 – 14.00

Fre: kl 9.00 – 12.00

Lunsj: kl 12.00 – 13.00

Send oss ​​en melding

Valgfri
Maks. 250 tegn