Dele opp faktura fra Lab1!

«Blodstatus» ved mageproblemer

Publisert 14/04/2021

I tarmen dannes en lang rekke hormoner og samspillet mellom tarm og hjerne er udiskutabelt. Det finnes millioner av bakterier i tarmen som kommuniserer med det interne nervesystemet – nervesystemet i mage-tarm kanalen. Lykkehormonet serotonin lages i stor grad i magen – derfor har du sommerfugler i magen når du er forelsket.

Mage-tarm systemet fra munn til endetarm er ca 9 m langt! Det er nabo til og passerer nesten alle viktige organer og organsystemer i kroppen. Det er trolig at kosthold og maten vi spiser har sammenheng med utvikling av mange ulike sykdommer, ikke bare cøliaki, matallergier og laktoseintoleranse, diabetes 2 og fedme. Det kan være hovedårsaken alene eller en av årsakene til utvikling av ulike sykdommer innen mage-tarm, autoimmunitet, nevrologi og psykiatri.

Hvordan kan mage- og tarmproblemer, tretthet, psykiske plager og ulike vondter i kroppen skyldes mat og proteiner fra mat?

Har du derfor vondt i magen, oppblåsthet, vekslende avføring som plager deg i hverdagen eller andre symptomer fra mage-tarm regionen bør du ta en helsesjekk på andre vitale funksjoner for å se om årsaken finnes der! Lab1 kan nå tilby Blodstatus der vi analyserer over 20 ulike biomarkører for sentrale organer og organsystemer i kroppen. Testen gir viktig informasjon om eventuell patologi i blod, stoffskifte, blodlipider, diabetes, lever, nyre, hjerte og mangelsykdommer. Det er viktig å ha denne bakgrunnsinformasjonen når vi skal utrede dine mageplager.

Ler mer om Blodstatus analyse

Alle patologiske analysesvar vil ledsages av kommentar fra spesialist i medisinsk biokjemi med kortfattet råd om oppfølgning. Du kan også bestille en postanalytisk konsultasjon hos lege for tolkning og rådgivning i forhold til prøveresultatene, men ikke behandling. Lab1 har tilsatt spesialist i medisinsk biokjemi og er derfor godkjent som Medisinsk Laboratorium.

Ofte stilte spørsmål

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få de siste nyhetene og 10% rabatt på din første nettbestilling

Vi bryr oss om beskyttelsen av dataene dine. Les vår Personvernerklæring.

Contact us

Kontaktinformasjon

Besøksadresse: Elias Smiths vei 10, inngang D, 2. etg, 1337 Sandvika

Postadresse: Postboks 81. 1300 Sandvika

Phone number
21 06 35 50
Email
firmapost@lab1.no

Prøvetaking

Man, tirs, tors: kl 8.15 – 14.00

Ons: kl 9.00 – 14.00

Fre: kl 8.15 – 12.00

Telefontid

Man - tir: kl 9.00 – 14.00

Ons - fre: kl 9.00 – 12.00

Lunsj: kl 12.00 – 13.00

Send oss ​​en melding

Valgfri
Maks. 250 tegn

Få en gratis veiledning (verdi kr 450,-) Les mer