Lab1 Påske 2023

«Blodstatus» ved mageproblemer

Publisert 14/04/2021

I tarmen dannes en lang rekke hormoner og samspillet mellom tarm og hjerne er udiskutabelt. Det finnes millioner av bakterier i tarmen som kommuniserer med det interne nervesystemet – nervesystemet i mage-tarm kanalen. Lykkehormonet serotonin lages i stor grad i magen – derfor har du sommerfugler i magen når du er forelsket.

Mage-tarm systemet fra munn til endetarm er ca 9 m langt! Det er nabo til og passerer nesten alle viktige organer og organsystemer i kroppen. Det er trolig at kosthold og maten vi spiser har sammenheng med utvikling av mange ulike sykdommer, ikke bare cøliaki, matallergier og laktoseintoleranse, diabetes 2 og fedme. Det kan være hovedårsaken alene eller en av årsakene til utvikling av ulike sykdommer innen mage-tarm, autoimmunitet, nevrologi og psykiatri.

Hvordan kan mage- og tarmproblemer, tretthet, psykiske plager og ulike vondter i kroppen skyldes mat og proteiner fra mat?

Har du derfor vondt i magen, oppblåsthet, vekslende avføring som plager deg i hverdagen eller andre symptomer fra mage-tarm regionen bør du ta en helsesjekk på andre vitale funksjoner for å se om årsaken finnes der! Lab1 kan nå tilby Blodstatus der vi analyserer over 20 ulike biomarkører for sentrale organer og organsystemer i kroppen. Testen gir viktig informasjon om eventuell patologi i blod, stoffskifte, blodlipider, diabetes, lever, nyre, hjerte og mangelsykdommer. Det er viktig å ha denne bakgrunnsinformasjonen når vi skal utrede dine mageplager.

Ler mer om Blodstatus analyse

Alle patologiske analysesvar vil ledsages av kommentar fra spesialist i medisinsk biokjemi med kortfattet råd om oppfølgning. Du kan også bestille en postanalytisk konsultasjon hos lege for tolkning og rådgivning i forhold til prøveresultatene, men ikke behandling. Lab1 har tilsatt spesialist i medisinsk biokjemi og er derfor godkjent som Medisinsk Laboratorium.

Ofte stilte spørsmål

Meld deg på vårt nyhetsbrev

De siste nyhetene og artiklene sendes til innboksen din ukentlig.

Vi bryr oss om beskyttelsen av dataene dine. Les vår Personvernerklæring.

Contact us

Kontaktinformasjon

Besøksadresse: Elias Smiths vei 10, inngang D, 2. etg, 1337 Sandvika

Postadresse: Postboks 81. 1300 Sandvika

Phone number
21 06 35 50
Email
firmapost@lab1.no

Prøvetaking

Man - ons: kl 8.15 – 14.00

Tors: kl 9.00 – 14.00

Fre: kl 8.15 – 12.00

Telefontid

Man - tors: kl 9.00 – 14.00

Fre: kl 9.00 – 12.00

Lunsj: kl 12.00 – 13.00

Send oss ​​en melding

Valgfri
Maks. 250 tegn

Få en gratis veiledning (verdi kr 450,-) Les mer