VI FEIRER VINTERFERIE MED 20% RABATT 

I helgen bruk koden VINTER20 til å få 20% rabatt på alle våre tester (kun kjøp på nettet). Kampanjen avsluttes 24. februar kl 23:59

 

Det er mange grunner til at enkelte matvarer kan utløse ubehag som luftsmerter, oppblåsthet, diaré, hodepine eller hudproblemer: det kan skyldes en forsinket matallergi, straksallergi, cøliaki, fruktosmalabsorpsjon eller laktose- eller histaminintoleranse.

Årets Lab1 Symposium var primært et minne symposium for Karl Ludvik (Kalle) Reichelt som døde i November 2016. Samtidig var det en markering av at Lab1 AS var 10 år. Hele 150 deltakere hadde funnet veien til symposiet i år, det er rekord for Lab1 Symposium som i år ble arrangert for niende gang.

Trolig er det altfor mange mennesker, både barn og voksne, som settes på omfattende eliminasjonsdietter uten virkelig å ha undersøkt nøye om dette er nødvendig. 

Forskning viser at mange pasienter med cøliaki også kan ha andre autoimmune sykdommer. Eksempel på dette kan være autoimmun hypotyreose (lavt stoffskifte), diabetes type 1, psoriasis eller leddgikt (1,2). Mange som går på glutenfritt kosthold på grunn av sin cøliaki, vil merke bedring også når det gjelder symptomer fra de andre sykdommene.

Dette er viktig informasjon, jeg ønsker imidlertid å peke på et par faktorer av som er av betydning i denne forbindelse.

Top