ROMJULS LUKKET HOS LAB1! 

Alle prøver som skal sendes til oss per post, må SENEST postlegges innen lokal postavgang fredag 14. desember. Prøver som skal returneres til Lab1 med DHL, må sendes SENEST tirsdag 18. desember.

Vi holder åpent for prøvetaking i vårt lokale i Sandvika til og med torsdag 20. desemberOnsdag 2. januar. 2019 åpner vi igjen, og vi gleder oss til et nytt og spennende år.

 

En ny studie er publisert i GUT av forskere ved blant annet Department of Medicine, Columbia University Medical

Type III matallergi/forsinket matallergi kan bidra til inflammasjon/betennelse - som ved Crohns sykdom (CD). Crohns sykdom er en kronisk betennelses sykdom som oftest rammer nederste del av tynntarmen og i starten av tykktarmen, men kan også ramme områder i hele mage-tarm kanalen.

Det debatteres intenst i Aftenposten for tiden om Myalgisk encefalomyelitt / kronisk utmattelsessyndrom (ME / CFS). ME/CSF er en svekkende sykdom med en verdensomspennende prevalens på 0,4-1%. Det finnes ikke gode prevalenstall for forekomsten av ME/CFS i Norge. 

Crohn's sykdom er en kronisk betennelsessykdom i fordøyelseskanalen som særlig angriper overgangen mellom nedre del av tynntarmen og første del av tykktarmen. 

Det er mange grunner til at enkelte matvarer kan utløse ubehag som luftsmerter, oppblåsthet, diaré, hodepine eller hudproblemer: det kan skyldes en forsinket matallergi, straksallergi, cøliaki, fruktosmalabsorpsjon eller laktose- eller histaminintoleranse.

Top