ROMJULS LUKKET HOS LAB1! 

Alle prøver som skal sendes til oss per post, må SENEST postlegges innen lokal postavgang fredag 14. desember. Prøver som skal returneres til Lab1 med DHL, må sendes SENEST tirsdag 18. desember.

Vi holder åpent for prøvetaking i vårt lokale i Sandvika til og med torsdag 20. desemberOnsdag 2. januar. 2019 åpner vi igjen, og vi gleder oss til et nytt og spennende år.

 

For å undersøke om det foreligger jodmangel er det best å måle jod utskillelsen i urinen.

Saltvannsfisk er det som desidert inneholder mest jod, og mager fisk inneholder igjen nesten det dobbelt av hva fet fisk gjør.  Men selv om saltvannsfisk er matvaren som inneholder mest jod, så vises det at meieriprodukter er hovedkilden til jod i det norske kostholdet. 

Jod er et mineral som er nødvendig for produksjonen av stoffskiftehormonene T4 og T3 som foregår i skjoldkjertelen. Dette er den eneste kjente funksjonen jod har i kroppen. Hele 80% av kroppens jod innhold finnes også der.

Anti-gliadin antistoffer IgG (AGA IgG) mot et protein (gliadin fra gluten) man finner i hvete, bygg og rug er i flere studier påvist forhøyet hos schizofrene pasienter sammenlignet med friske kontrollpersoner. Mest sannsynlig finner man dette i subgrupper av schizofrene med komorbid systemisk inflammasjon.

Hudsykdommer rammer både barn, ungdom og voksne. Atopisk dermatitt/eksem er den hudsykdommen som er mest utbredt hos barn og som øker i forekomst (1). Andre hudsykdommer som psoriasis, urtikaria/elveblest og akner/kviser er oftere tilstede i voksen alder.

Top