Vi står nå i en svært krevende tid hvor vi alle må bidra til å begrense spredningen av Corona-viruset. Situasjonen og tiltakene som gjøres påvirker også oss i Lab1 i stor grad, derfor vil det være følgende endringer i vår daglige drift:

    Det vil være begrenset åpningstid på telefon i tidsrommet 23. mars - 20. april 2020; endret åpningstid vil være oppdatert på vår nettside.   

    Det vil i denne perioden heller ikke være mulighet for prøvetaking hos oss.

    Resepsjonen holder åpent mandager, tirsdager og fredager for mottak og utlevering av analysekit til våre hjemmetester. 

Situasjonen er alvorlig for oss alle og den utvikler seg fra time til time, vi vil derfor oppdatere informasjonen fortløpende om ytterligere endringer gjøres.

Ta vare på hverandre!

Vennlig hilsen alle oss på Lab1 

 Vektøkning og matoverfølsomhet

Overvekt og fedme kan øke risikoen for ulike kroniske helseplager, men årsaken er ikke fullt ut forstått enda.    

Hvordan kan mat og proteiner i maten gi mage- og tarmplager?

 Årsaken til det er blant annet at når proteiner fra maten passerer tarmslimhinnen uten å være helt fordøyet, kan disse aktivere immunforsvaret vårt og det kan dannes IgG og IgA antistoff mot matproteinene.  

Eliminasjonsdietter: Eliminasjonsfasen

Denne fasen består av to deler. Som navnet antyder, handler den ene delen av denne fasen om å eliminere matvarer som du har forhøyet IgG-nivå for.  

 Eliminasjonsdietter: Rotasjonsdiett

Det anbefales å rotere med kosten mens man går på en eliminasjonsdiett.  

 Eliminasjonsdietter: Forberedelse

Forekomsten av matoverfølsomhet har økt dramatisk i de senere årene. Det er estimert at 20-25% av befolkningen har en eller annen form for ugunstige reaksjoner i forbindelse med matinntak.