Lab1 tilbyr nå COVID-19 SARS-CoV-2 PCR test. Les mer her

Hva er IgG Matpanel 44?

IgG Matpanel 44 er en laboratorieundersøkelse som måler konsentrasjonen av IgG antistoffer overfor 44 matproteiner/antigener. Immunapparatet danner forskjellige typer av antistoffer mot antigener som kommer inn i kroppen (matproteiner, bakterier m.m.) 

Plager i luftveiene kan ha sammenheng med mat

Det viser seg ofte at pasienter med kroniske sluftveisplager har forhøyede antistoffer både IgA og IgG overfor matproteiner. 

Matoverfølsomhet og IgG-tester

Det finnes kostholdsterapeuter og leger som ikke kjenner til IgG-testenes begrensninger. Det er derfor grunn til en viss skepsis. Min erfaring er imidlertid at testene er nyttige hvis resultatene tolkes riktig

Peptider fra melk og gluten kan gi psykiske helseplager hos noen

home

Peptider er kjeder bestående av to eller flere aminosyrer bundet sammen gjennom peptidbindinger. Gluten og melkeproteinet inneholder ofte aminosyrer, som prolin, som gjør dem vanskelig å bryte fullstendig ned.

Reagerer du på gluten, men har ikke cøliaki?

NCGS (non-celiac gluten sensitivity) ble i første omgang kalt for gluten sensitivity (GS), men ble senere omdøpt til NCGS for å unngå forvirring knyttet til cøliaki. Dette ble bestemt i Munchen i 2012, der de fremste ekspertene på glutenrelaterte sykdommer møttes.