Lab1 tilbyr nå COVID-19 SARS-CoV-2 PCR test. Les mer her

Immun mediert matoverfølsomhet/sensitivitet (det vil si proteiner fra mat som forårsaker en aktivering av immunsystemet) kan komme til utrykk på forskjellige vis. Mange av disse sensitivitets reaksjoner blir ofte ikke sikkert klarlagt, siden symptomene opptrer først noen timer, eller til og med dager, etter at man har spist en bestemt type matvare.

Matallergi symptomene oppstår raskt etter inntak av matvaren

Matallergi symptomene oppstår raskt etter inntak av matvaren. Urtikarielt utslett, kløe, oppkast, diaré og i alvorlige tilfeller anafylaksi er symptomer som er typisk for straksallergiene.

Hva er IgG Matpanel 44?

IgG Matpanel 44 er en laboratorieundersøkelse som måler konsentrasjonen av IgG antistoffer overfor 44 matproteiner/antigener. Immunapparatet danner forskjellige typer av antistoffer mot antigener som kommer inn i kroppen (matproteiner, bakterier m.m.) 

IgA antistoff mot glutenprotein og melkeprotein analyse

IgA antistoff dannes av immunapparatet som følge av en immunrespons mot antigener/proteiner i slimhinner, for eksempel i mage-tarm slimhinnen. IgA gliadin er antistoff som dannes for å beskytte slimhinner mot proteinet gluten/gliadin. IgA casein er antistoff som dannes for å beskytte slimhinner mot melkeprotein.

Plager i luftveiene kan ha sammenheng med mat

Det viser seg ofte at pasienter med kroniske sluftveisplager har forhøyede antistoffer både IgA og IgG overfor matproteiner.