Lab1 tilbyr nå analysepakken Anti-SARS-CoV-2 (COVID-19) Immunoplex. Les mer her

Peptider fra melk og gluten kan gi psykiske helseplager hos noen

home

Peptider er kjeder bestående av to eller flere aminosyrer bundet sammen gjennom peptidbindinger. Gluten og melkeproteinet inneholder ofte aminosyrer, som prolin, som gjør dem vanskelig å bryte fullstendig ned.

Matoverfølsomhet og IgG-tester

Det finnes kostholdsterapeuter og leger som ikke kjenner til IgG-testenes begrensninger. Det er derfor grunn til en viss skepsis. Min erfaring er imidlertid at testene er nyttige hvis resultatene tolkes riktig

Høstkonferansen 2015

7. og 8. november 2015 fant Høstkonferansen 2015 sted, den sjette i rekken. Arrangøren Forlaget Lille Måne gjorde en utmerket jobb og fikk skapt mye blest rundt konferansen. Tv2 sendte direkte fra konferansen, mens Bærum kommunes leder for Hovedutvalg bistand og omsorg, Thorbjørn Espelien, hadde gleden av å åpne showet og ønske deltagerne velkommen.

Reagerer du på gluten, men har ikke cøliaki?

NCGS (non-celiac gluten sensitivity) ble i første omgang kalt for gluten sensitivity (GS), men ble senere omdøpt til NCGS for å unngå forvirring knyttet til cøliaki. Dette ble bestemt i Munchen i 2012, der de fremste ekspertene på glutenrelaterte sykdommer møttes. 

Noen kommentarer vedr. IgG tester og matoverfølsomhet

 

«Alle danner IgG antistoffer mot matproteiner» er en ganske vanlig påstand. Sjelden er påstanden knyttet til referanser. En annen påstand er at det ikke er forskjell på syke og friske når det gjelder IgG antistoffer mot matproteiner. Påstanden fremføres ofte uten at avsender dokumenterer dette med referanser til studier eller undersøkelser.