Trondheim onsdag 25. september 

Bioingeniør og daglig leder ved Lab1 Dag Tveiten vil ta for seg flere spennende temaer.


 

IgG Matpanel 44 er en laboratorieundersøkelse som måler konsentrasjonen av IgG antistoffer overfor 44 matproteiner/antigener. Immunapparatet danner forskjellige typer av antistoffer mot antigener som kommer inn i kroppen (matproteiner, bakterier m.m.) 

Det viser seg ofte at pasienter med kroniske sluftveisplager har forhøyede antistoffer både IgA og IgG overfor matproteiner. 

Det finnes kostholdsterapeuter og leger som ikke kjenner til IgG-testenes begrensninger. Det er derfor grunn til en viss skepsis. Min erfaring er imidlertid at testene er nyttige hvis resultatene tolkes riktig

home

Peptider er kjeder bestående av to eller flere aminosyrer bundet sammen gjennom peptidbindinger. Gluten og melkeproteinet inneholder ofte aminosyrer, som prolin, som gjør dem vanskelig å bryte fullstendig ned.

NCGS (non-celiac gluten sensitivity) ble i første omgang kalt for gluten sensitivity (GS), men ble senere omdøpt til NCGS for å unngå forvirring knyttet til cøliaki. Dette ble bestemt i Munchen i 2012, der de fremste ekspertene på glutenrelaterte sykdommer møttes.