Lurer du på hvilken analyse er riktig for deg?

Hvis du lurer på hvilken analyse er riktig for deg i forhold til dine plager, hjelper vi deg gjerne med å velge aktuell analyse for deg og dine helseplager (preanalytisk veiledning). Du kan bestille time her til en preanalytisk veiledning.

5 råd om hvorfor gå til lege før du starter på diett!

En riktig diett kan gi en forbedret livskvalitet, gi deg mer energi, vektreduksjon og bedre immunforsvar. Det handler om å hjelpe deg til å føle ditt beste nå, til nytte for deg for et langt og sunt liv i fremtiden.

5 tips for å forstå matallergier

Typiske symptomer fra mage- og tarmkanalen er oppblåst mage, smerter, diaré og kvalme. Hudsymptomer som elveblest, eksemforverring og kløe er også vanlige, særlig hos små barn.

Det vanlige er at du blir rød rundt bittstedet mens flåtten fortsatt sitter der – og i dagene etterpå. Dette forsvinner, men du bør kontakte lege dersom du får et rødt utslett som brer og utvider seg på nytt rundt flåttbittet i løpet av tre dager til fire uker etter flåttbittet.

Hva er straksallergi?

Tilstander som skyldes IgE-mediert allergi (straksallergi), er for eksempel høysnue, insektstikk, medikamentreaksjoner, eksem, astma, anafylaktisk sjokk og noen typer matallergi.

Immun mediert matoverfølsomhet/sensitivitet (det vil si proteiner fra mat som forårsaker en aktivering av immunsystemet) kan komme til utrykk på forskjellige vis. Mange av disse sensitivitets reaksjoner blir ofte ikke sikkert klarlagt, siden symptomene opptrer først noen timer, eller til og med dager, etter at man har spist en bestemt type matvare.