Matallergi symptomene oppstår raskt etter inntak av matvaren. Urtikarielt utslett, kløe, oppkast, diaré og i alvorlige tilfeller anafylaksi er symptomer som er typisk for straksallergiene.

IgA antistoff dannes av immunapparatet som følge av en immunrespons mot antigener/proteiner i slimhinner, for eksempel i mage-tarm slimhinnen. IgA gliadin er antistoff som dannes for å beskytte slimhinner mot proteinet gluten/gliadin. IgA casein er antistoff som dannes for å beskytte slimhinner mot melkeprotein.

Det viser seg ofte at pasienter med kroniske slimhinneproblemer i luftveier/øre-nese-hals har forhøyede antistoffer både IgA og IgG overfor matproteiner. 

IgG Matpanel 44 er en laboratorieundersøkelse som måler konsentrasjonen av IgG antistoffer overfor 44 matproteiner/antigener. Immunapparatet danner forskjellige typer av antistoffer mot antigener som kommer inn i kroppen (matproteiner, bakterier m.m.) 

home

Peptider er kjeder bestående av to eller flere aminosyrer bundet sammen gjennom peptidbindinger. Gluten og melkeproteinet inneholder ofte aminosyrer, som prolin, som gjør dem vanskelig å bryte fullstendig ned.

Top