Temakveld i Sandvika, 28.11.2019


 

IgA antistoff mot glutenprotein og melkeprotein analyse

IgA antistoff dannes av immunapparatet som følge av en immunrespons mot antigener/proteiner i slimhinner, for eksempel i mage-tarm slimhinnen. IgA gliadin er antistoff som dannes for å beskytte slimhinner mot proteinet gluten/gliadin. IgA casein er antistoff som dannes for å beskytte slimhinner mot melkeprotein.

Hva er IgG Matpanel 44?

IgG Matpanel 44 er en laboratorieundersøkelse som måler konsentrasjonen av IgG antistoffer overfor 44 matproteiner/antigener. Immunapparatet danner forskjellige typer av antistoffer mot antigener som kommer inn i kroppen (matproteiner, bakterier m.m.) 

Peptider fra melk og gluten kan gi psykiske helseplager hos noen

home

Peptider er kjeder bestående av to eller flere aminosyrer bundet sammen gjennom peptidbindinger. Gluten og melkeproteinet inneholder ofte aminosyrer, som prolin, som gjør dem vanskelig å bryte fullstendig ned.

Plager i luftveiene kan ha sammenheng med mat

Det viser seg ofte at pasienter med kroniske sluftveisplager har forhøyede antistoffer både IgA og IgG overfor matproteiner. 

Matoverfølsomhet og IgG-tester

Det finnes kostholdsterapeuter og leger som ikke kjenner til IgG-testenes begrensninger. Det er derfor grunn til en viss skepsis. Min erfaring er imidlertid at testene er nyttige hvis resultatene tolkes riktig