Lurer du på hvilken analyse er riktig for deg?

Hvis du lurer på hvilken analyse er riktig for deg i forhold til dine plager, hjelper vi deg gjerne med å velge aktuell analyse for deg og dine helseplager (preanalytisk veiledning). Du kan bestille time her til en preanalytisk veiledning.

Vet du forskjellen mellom LAKTOSEINTOLERANSE og MELKEPROTEIN INTOLERANSE?

Mange ringer og spør oss om hva som er forskjellen på laktoseintoleranse og melkeprotein intoleranse, sier laboratoriesjef Dag Tveiten ved Lab1. Det er viktig å kjenne til forskjellen da mange tror at laktosefrie produkter hjelper ved all type melke allergi/intoleranser, sier Tveiten. Her gir han en kortfattet og enkel beskrivelse av forskjellen.

Matallergi og matintoleranser: kjenner du til forskjellen?

Det er mange grunner til at enkelte matvarer kan utløse ubehag som luftsmerter, oppblåsthet, diaré, hodepine eller hudproblemer: det kan skyldes en forsinket matallergi, straksallergi, cøliaki, fruktosmalabsorpsjon eller laktose- eller histaminintoleranse.

Unødvendige dietter

Trolig er det altfor mange mennesker, både barn og voksne, som settes på omfattende eliminasjonsdietter uten virkelig å ha undersøkt nøye om dette er nødvendig. 

Symposium 2017: Tarmflora og mat

Årets Lab1 Symposium var primært et minne symposium for Karl Ludvik (Kalle) Reichelt som døde i November 2016. Samtidig var det en markering av at Lab1 AS var 10 år. Hele 150 deltakere hadde funnet veien til symposiet i år, det er rekord for Lab1 Symposium som i år ble arrangert for niende gang.

Noen kommentarer - Glutenfritt kan øke risikoen for diabetes 2

Dette er viktig informasjon, jeg ønsker imidlertid å peke på et par faktorer av som er av betydning i denne forbindelse.