Temakveld i Sandvika, 28.11.2019


 

Matallergi og matintoleranser: kjenner du til forskjellen?

Det er mange grunner til at enkelte matvarer kan utløse ubehag som luftsmerter, oppblåsthet, diaré, hodepine eller hudproblemer: det kan skyldes en forsinket matallergi, straksallergi, cøliaki, fruktosmalabsorpsjon eller laktose- eller histaminintoleranse.

Symposium 2017: Tarmflora og mat

Årets Lab1 Symposium var primært et minne symposium for Karl Ludvik (Kalle) Reichelt som døde i November 2016. Samtidig var det en markering av at Lab1 AS var 10 år. Hele 150 deltakere hadde funnet veien til symposiet i år, det er rekord for Lab1 Symposium som i år ble arrangert for niende gang.

Noen kommentarer - Glutenfritt kan øke risikoen for diabetes 2

Dette er viktig informasjon, jeg ønsker imidlertid å peke på et par faktorer av som er av betydning i denne forbindelse.

Unødvendige dietter

Trolig er det altfor mange mennesker, både barn og voksne, som settes på omfattende eliminasjonsdietter uten virkelig å ha undersøkt nøye om dette er nødvendig. 

5 råd om hvorfor gå til lege før du starter på diett!

En riktig diett kan gi en forbedret livskvalitet, gi deg mer energi, vektreduksjon og bedre immunforsvar. Det handler om å hjelpe deg til å føle ditt beste nå, til nytte for deg for et langt og sunt liv i fremtiden.