Årets Lab1 Symposium var primært et minne symposium for Karl Ludvik (Kalle) Reichelt som døde i November 2016. Samtidig var det en markering av at Lab1 AS var 10 år. Hele 150 deltakere hadde funnet veien til symposiet i år, det er rekord for Lab1 Symposium som i år ble arrangert for niende gang.

Ny forskning viser at mange pasienter med cøliaki også kan ha andre autoimmune sykdommer. Eksempel på dette kan være autoimmun hypotyreose (lavt stoffskifte), diabetes type 1, psoriasis eller leddgikt (1,2). Mange som går på glutenfritt kosthold på grunn av sin cøliaki, vil merke bedring også når det gjelder symptomer fra de andre sykdommene.

Trolig er det altfor mange mennesker, både barn og voksne, som settes på omfattende eliminasjonsdietter uten virkelig å ha undersøkt nøye om dette er nødvendig. 

Lab1 legger til at Zonulin er et protein som bidrar i reguleringen av permeabiliteten i tarmslimhinner og andre slimhinner. Forskning viser at zonulin kan aktiviseres blant annet av tarmbakterier og matproteinet gluten. 

Dette er viktig informasjon, jeg ønsker imidlertid å peke på et par faktorer av som er av betydning i denne forbindelse.

Våre merkevarer

Med1gang
 
Dinhelse.org
Top