Lab1 tilbyr nå COVID-19 SARS-CoV-2 PCR test. Les mer her

FAQ

Må jeg ta kontakt med en lege eller behandler for å ta prøver hos Lab1?

Nei, men vi anbefaler at du tar kontakt med en lege eller behandler for å sikre riktig oppfølging og eventuell behandling. Analysene hos Lab1 er ikke knyttet opp mot det offentlige helsevesenet og har derfor ingen refusjon fra Helfo. Du har selv derfor mulighet til å bestille de analysene du selv ønsker.

Hvordan vet jeg hvilke prøver som er aktuelle for meg og mine plager?

Du kan bestille en preanalytisk konsultasjonstime hos oss der vi kan hjelpe deg med å velge de rette analysene for deg og dine plager. Vi har et tett samarbeid med flere leger og behandlere som kan bistå med veiledning.

Hvordan tolker jeg prøveresultatene mine?

Du kan bestille en preanalytisk konsultasjonstime hos oss der vi kan hjelpe deg med å velge de rette analysene for deg og dine plager. Vi har også et tett samarbeid med flere leger og behandlere som kan bistå med veiledning, vi hjelper deg gjerne med å opprette kontakt.

Hvordan tar jeg en prøve fra Lab1?

Hos Lab1 jobber det dyktige folk som har god erfaring med blodprøvetaking. Du kan bestille time ved å ringe Lab1 direkte, sende en e-mail, eller gå direkte til timebestilling her.

Hvordan sender jeg prøven/e min til Lab1?

Så snart vi har mottatt bestilling på analyse fra deg, sender vi deg alt utstyret du trenger for å ta analysen. I hver forsendelse følger det med en nøyaktig instruksjon, både for prøvetaking og forsendelse tilbake til laboratoriet.

Lokalene våre ligger kun 5 minutters gange fra buss- og togstasjonen i Sandvika og det er enkelt å komme seg til og fra både med tog og buss.

Det er også mulig å parkere rett utenfor døren hos Lab1 (husk p-billett). Alternativt kan du parkere på den gamle delen av Sandvika Storsenter, hvor det er mulighet for 3 timers gratis parkering. Vi befinner oss rett på andre siden av jernbanelinjen (gjennom en liten undergang)

Kan prøven min bli avvist hos Lab1?

Ja. Hvis prøven kommer i en tilstand som ikke stemmer overens med instruksene som gjelder den aktuelle analysen. Da vil vi kontakte deg og avtale hva som eventuelt må gjøres videre. Skyldes feilen transportøren eller andre interne Lab1 forhold, vil få tilbud om å ta en ny analyse kostnadsfritt.

Er analysen utført feil i forhold til instruksjonen, vil du bli fakturert for fraktkostnader for utsendelse og retur av nytt analyseutstyr.

Hvor langt tid tar det før jeg får prøveresultatene mine?

Svartiden varierer fra analyse til analyse, men vi anbefaler å se etter den aktuelle analysen i  i vår analysemeny. Der finner du all nødvendig informasjon til hver enkelt analyse.

Hvilken dokumentasjon har Lab1 for sine undersøkelser?

Lab1 har en rekke publikasjoner og forskningsrapporter knyttet til analysene vi tilbyr. Ønsker du tilgang til dokumentasjonen som foreligger, er du velkommen til å sende en forespørsel til oss på firmapost@lab1.no  

Rask og enkel bestilling

Analysemeny

Velg Lab1 analysen som er aktuell for deg

 

Prøveinnsamling

Ta prøven hjemme, lokalt eller ved vårt laboratorium

 

Prøveresultater

Enkel og sikker tilgang til dine resultater via vår nettportal 

 

Veiledning

Få hjelp til å forstå dine prøveresultater

 

Forbedring

Gjør forbedrende tiltak basert på dine prøveresultater

Praktisk informasjon