ROMJULS LUKKET HOS LAB1! 

Alle prøver som skal sendes til oss per post, må SENEST postlegges innen lokal postavgang fredag 14. desember. Prøver som skal returneres til Lab1 med DHL, må sendes SENEST tirsdag 18. desember.

Vi holder åpent for prøvetaking i vårt lokale i Sandvika til og med torsdag 20. desemberOnsdag 2. januar. 2019 åpner vi igjen, og vi gleder oss til et nytt og spennende år.

 

Utvidet panel

Beskrivelse

Genital klamydiainfeksjon er i dag den mest vanlige seksuelt overførbare bakterielle infeksjonen i Norge og skyldes bakterien Chlamydia trachomatis. På verdensbasis smittes så mange som 92 millioner mennesker med klamydia hvert år. Bakterien smitter via direkte kontaktsmitte gjennom vaginal eller rektal samleie. Det tar vanligvis 5-14 dager fra en blir smittet til eventuelle symptomer utvikles. Hos noen kan det ta lenger tid, og i noen tilfeller opp til flere år. 60-80 % av genital infeksjon er asymptomatisk, derfor er det viktig å teste seg ved mistanke om mulig smitte. Det bør gå minst 7 dager fra mistenkt smittetidspunkt til en prøve blir tatt.

Gonoré er en seksuelt overførbar infeksjon som forårsakes av bakterien Neisseria Gonorrehoeae. Bakterien har fått en oppblomstring i Norge de siste årene mye på grunn av at folk reiser mye oftere til utlandet, spesielt områder der bakterien er mer vanlig. På verdensbasis oppstår det så mange som 62 millioner nye tilfeller av gonoré hvert år. Bakterien kan overføres ved all ubeskyttet seksuell aktivitet og føre til infeksjoner i slimhinnene i kjønnsorganer, urinveier, endetarm og hals. Bakterien kan også spres til blod og andre av kroppens organer og gi betennelse i disse. De fleste gonoréinfeksjoner gir symptomer 2-7 dager etter smitte. Det bør gå minst 7 dager fra mistenkt smittetidspunkt til en prøve blir tatt.

Venerisk lymfogranulom tar ca. 1-3 uker fra du smittes til infeksjonen bryter ut (inkubasjonstiden). Det danner seg et smertefritt sår eller blemme (vesikkel) på ytre kjønnsorgan eller ved endetarmen. Såret kan også være i endetarmen. Sårene tilheles normalt etter ca. en uke. Noen uker senere oppstår lokal hevelse i lymfeknutene i lysken. Ved lokalisering i endetarmsområdet oppstår smerter i endetarmen, med utflod og blødning fra endetarmen.

Ubehandlet kan sykdommen medføre fisteldannelser, byller (abscesser) og kronisk avstengning av lymfedrenasjen, noe som medfører kronisk hevelse i bena. Infeksjonen kan også spre seg med blodet og medføre feber, leddbetennelse (artritt), leverbetennelse (hepatitt) og hjernehinnebetennelse. Ved medikamentell behandling er prognosen god.

Trichomonas vaginalis kan hos kvinner gi symptomer som :

 • Illeluktende utflod som kan være skummende
 • Inflammatoriske slimhinner i vagina ofte med punktblødning
 • Kløe og svie i skjeden
 • Kan også gi blærekatarr

Symptomer hos menn:

 • Menn har sjeldent symptomer, men mikroben kan gi urinrørsbetennelse og kan ofte arte seg som vedvarende smerter i bekkenregionen.

Genital mycoplasmainfeksjon kan gi symptomer hos kvinner som:

 • Svie ved vannlating
 • Utflod
 • Blødninger etter samleie eller mellom menstruasjoner
 • Underlivssmerter og feber

Symptomer hos menn:

 • Svie ved vannlating eller hyppig vannlating
 • Utflod eller væsking fra urinrøret

Indikasjon

Mistanke om seksuelt overførbar sykdom/infeksjon (SOS)

particle

Biomarkører som inngår

Analysere genital forekomst av bakteriene C. trachomatis (klamydia), N. gonorrhoeae (gonoré), C. trachomatis serotype 1,2 eller 3 (LGV), M. genitalium og protozoen T. vaginalis

Praktisk informasjon

Pris Kr. 619,-
Prøvemateriale Urin
Metode

PCR

Utførende laboratorium SYNLAB
Forsendelse av prøven til Lab1 Romtemperatur/kjøl
Lagring av prøven Romtemperatur/kjøl
Svartid

Prøveresultatet skal være klart innen 72 timer etter at prøven er mottatt hos oss (lørdag og søndag regnes ikke som virkedager), med forbehold om at svartid kan avvike grunnet uforventet faktorer som bl.a. instrumentstans, forsinkelser i transporten m.m.)

Andre aktuelle analyse

Komplett sjekk, Genital Mycoplasmainfeksjon

Oppfølgingsprøve

Egne priser gjelder. Gjelder kun når analysen rekvireres innen 6 måneder etter første prøven

Bestillings muligheter

Analysen er mulig å bestille som selvtest. Se her hva som skjer etter du har bestilt. For å bestille flere analyser trykke bestill analyser og velg fra analysemenyen på bestillingssiden

Prøvetaking

Dette er en test du selv tar hjemme

Rask og enkel bestilling

Analysemeny

Velg Lab1 analysen som er aktuell for deg

 

Prøveinnsamling

Ta prøven hjemme, lokalt eller ved vårt laboratorium

 

Prøveresultater

Enkel og sikker tilgang til dine resultater via PasientSky

 

Veiledning

Få hjelp til å forstå dine prøveresultater

 

Forbedring

Gjør forbedrende tiltak basert på dine prøveresultater

Praktisk informasjon

Top