Mineraler i fullblod

distress

Kroppen vår er helt avhengig av mineraler. De har en rekke viktige funksjoner og flere av dem fungerer som nødvendige byggesteiner. Særlig er skjelettet avhengig av mineraltilførsel, men også nervesystemet og musklene trenger mineraler for å fungere normalt. Magnesium alene er med i mer enn 300 ulike prosesser i kroppen. 

Undersøkelsen måler mineralene sink, kobber, kalsium, magnesium, kalium, natrium, jern, fosfor, samt bly og litium i fullblod. Fullblodsanalyser kan være nyttige i vurdering av ernæringsstatus sammen med andre undersøkelser og klinikken. Ved å måle mineralene i fullblod, reflekterer dette nivået av mineralene intracellulært og ekstracellulært. Dette kan være en fordel ved noen mineraler for eksempel magnesium som i hovedsak finnes intracellulært (ca. 70 %). Derfor kan man noen ganger se at normale magnesium verdier i serum, er reduserte i fullblod. Dette kan da være et utrykk for magnesiummangel. Dette sammen med klinikken vil avgjøre om tilskudd med magnesium er aktuelt. 

Indikasjon for testen: Ernæringsstatus, ernæringsmangler, forebygging, eldre personer, røykere, alkoholikere, tretthet, idrettsutøvere, mosjonister, 

Praktisk informasjon

Pris 1450,-
Hva må jeg passe på før prøvetaking? Fastende
Prøvemateriale Natrium Heparin
Forsendelse Romtemperatur
Avvisning av prøver Frossen prøve, feil prøvemateriale
Forventet svartid 10 virkedager (med forbehold om at svartid kan avvike grunnet uforventet faktorer som bl.a. instrumentstans, rot i postgangen m.m.)

Bestill time

distress

Rask og enkel bestilling

Analysemeny

Velg Lab1 analysen som er aktuell for deg

 

Prøveinnsamling

Ta prøven hjemme, lokalt eller ved vårt laboratorium

 

Resultater

Enkel og sikker tilgang til dine resultater via PasientSky

 

Veiledning

Få hjelp til å forstå dine prøveresultater

 

Forbedring

Gjør forbedrende tiltak basert på dine prøveresultater

Praktisk informasjon

Våre merkevarer

Med1gang
 
Dinhelse.org
Top